Υλικά
2 αυγά τον 1 κρόκο τον κρατάμε για άλειμμα
3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. γιαούρτι
400 ml νερού
1 κ.σ ζάχαρη
1 κύβος μαγιάς ή 2 φακελάκια ξηρή
1 κιλό αλεύρι ( περίπου)
Για να πασπαλίσουμε από πάνω
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας. λάδι
1 κουταλιά της σούπας. γάλα
Οδηγίες
Πρώτα, διαλύστε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε 250 ml ( από το σύνολο 400 ml ) χλιαρού νερού. Προσθέστε 6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά.
Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το αλάτι, το γιαούρτι και το υπόλοιπο χλιαρό νερό ( 150 μλ) .
Προσθέτουμε το μίγμα με τη μαγιά και
ανακατεύουμε καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά στο
μείγμα.
Ζυμώστε μια μαλακή, ζύμη. Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και
αφήστε τη να φουσκώσει για 1 ώρα. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο περίπου ίσα μέρη.
Παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο, κάνοντας το φλοιό ελαφρώς μεγαλύτερο από το πρώτο. Βάζουμε ένα ποτήρι στη μέση του, θα χρησιμεύσει ως οδηγός για τα σκισίματα . Δείτε της Φωτογραφίες βήμα βήμα.
Εγώ πάνω στο πρώτο φύλλο έβαλα τυρί φέτα με αυγό.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά.
Αφού ψηθεί, πασπαλίστε με κρύο νερό και σκεπάστε .
0 comments