Γίνεται εύκολα με χωριάτικα φύλλα σόδα και σιμιγδάλι!
Δείτε επίσης : Τυρόπιτα με το πιο τραγανό φύλλο! και Εύκολη στριφτή τυρόπιτα!
Υλικά:
4 φύλλα μεγάλα χωριάτικα φύλλα
Για το χυλό τυριού:
1 ποτήρι γιαούρτι
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
2 αυγά
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι τριμμένο τυρί φέτα
1 ποτήρι ανθρακούχο νερό (σόδα)
Για επάλειψη:
1-2 κουταλιές βούτυρο
Οδηγίες
Αλείφουμε το ταψί με λάδι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του χυλού εκτός της φέτας.
Απλώνω ένα ένα το φύλλο στον πάγκο μας.
Βάζουμε φέτα .Κόβουμε το φύλλο λωρίδες 3-4 δάχτυλα.
Κάνουμε την κάθε λωρίδα πλισέ και την τοποθετούμε περιμετρικά στο ταψί.
Όταν τελειώσουμε και με τα 4 φύλλα ρίχνουμε με το υγρό μείγμα.
Σκεπάζουμε
την πίτα και την αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά...Ιδανικά την φτιάχνετε
πρωί και ψήνετε απόγευμα . Σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο..
4 φύλλα μεγάλα χωριάτικα φύλλα
Για το χυλό τυριού:
1 ποτήρι γιαούρτι
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
2 αυγά
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι τριμμένο τυρί φέτα
1 ποτήρι ανθρακούχο νερό (σόδα)
Για επάλειψη:
1-2 κουταλιές βούτυρο
Οδηγίες
Αλείφουμε το ταψί με λάδι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του χυλού εκτός της φέτας.
Απλώνω ένα ένα το φύλλο στον πάγκο μας.
Βάζουμε φέτα .Κόβουμε το φύλλο λωρίδες 3-4 δάχτυλα.
Κάνουμε την κάθε λωρίδα πλισέ και την τοποθετούμε περιμετρικά στο ταψί.
Όταν τελειώσουμε και με τα 4 φύλλα ρίχνουμε με το υγρό μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς 40-45 λεπτά να ροδίσει καλά!
0 comments