Δείτε επίσης : Τυρόπιτα με το πιο τραγανό φύλλο! και Εύκολη στριφτή τυρόπιτα!
Για την εύκολη χορτοτυρόπιτα ή τυρόπιτα θα χρειαστούμε :
Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
Για το χυλό γιαουρτιού
200 γραμμάρια γιαούρτι
100 ml γάλα
100 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
2 αυγά
200 ml σόδα αναψυκτικό με ανθρακικό
Ακόμα
350 γραμμάρια φέτα
350 γραμμάρια χόρτα σοτραισμένα έτοιμα για πίτες
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Οδηγίες
Αλείφουμε ένα ταψί 36-38 εκατοστών με λάδι.
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο .
Βάζουμε φέτα τριμμένη και χόρτα σοταρισμένα .
Κάνουμε την κάθε λωρίδα πλισέ ,την κόβουμε σε 3 ίσα μέρη και τοποθετούμε περιμετρικά στο ταψί.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα ετοιμάζουμε τον χυλό .
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά το λάδι , το γάλα , το γιαοούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την σόδα και ανακατεύουμε και πάλι καλά .
Σκεπάζουμε
την πίτα και την αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά.Ιδανικά την φτιάχνουμε πρωί και ψήνουμε απόγευμα . Τοποθετούμε την πίτα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο στο ψυγείο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς 40-45 λεπτά να ροδίσει καλά!
Τυρόπιτα
0 comments