Μηλοπιτάκια (με τον λεμονοστύφτη)! | Aspas_recipes

Μηλοπιτάκια (με τον λεμονοστύφτη)!

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia

Υπέροχα μηλοπιτάκια αφράτα και πολύ νόστιμα ότι πρέπει για τον καφέ ή για να τα πάτε κέρασμα - δωράκι σε μια φίλη! Μια απίστευτη ζύμη που πραγματικά λιώνει στο στόμα! Πραγματικά εντυπωσιακά ! Ελάτε να δούμε πως φτιάχνονται !

Δείτε περισσότερες Συνταγές με μήλα 

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia1

Για τα μηλοπιτάκια σε σχήμα λεμονιού θα χρειαστούμε :

Υλικά για 15 κομμάτια 

1 αυγό

70 γραμμάρια βούτυρο

65 γραμμάρια  λάδι

100 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη

2ο γραμμάρια  κορν φλάουρ

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

10 γραμμάρια μπέικιν

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia2

Για την γέμιση

300 γραμμάρια μήλα τριμμένα 

4 κουταλιές της σούπας  καστανή ζάχαρη

κανέλα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)

καρύδια ψιλοκομμένα προαιρετικά

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia4

Οδηγίες

Για την 
γέμιση

Τρίβουμε  τα μήλα στον τρίφτη  και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι . Προσθέτουμε την  ζάχαρη και κανέλα και τα σοτάρουμε.

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia5

Τοποθετούμε τα τριμμένα μήλα  σε ένα μπολ για να κρυώσουν και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια αν θέλουμε . Ανακατεύουμε .

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia6

Για την ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι στο μπολ .Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. 

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia7

Καλύπτουμε το εσωτερικό του λεμονοστύφτη μας  με διαφανής  μεμβρανη όπως στη φωτογραφία.

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia8

Παίρνουμε  ένα κομμάτι της ζύμης και πατάμε   λίγο  με τον αντίχειρά σας  δίνοντας το σχήμα  λεμονιού.

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia9

Βάζουμε την γέμιση  μήλου  μέσα, κόβουμε  ένα άλλο κομμάτι ζύμης και καλύπτουμε  το μπισκότο από πάνω.

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia10 mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia11

Γυρνάμε το μπισκότο ανάποδα  στο ταψί, πάνω στον οποίο έχουμε τοποθετήσει  λαδόκολλα.

Ανασηκώνουμε τη θήκη λεμονιού και αφαιρούμε προσεκτικά την μεμβράνη.

 mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia12 mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia13

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για  όλη η ζύμη.

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia15 mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia16

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις  προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας)

Αφήνουμε  τα μπισκότα  έξω από το φούρνο για 10 λεπτά . Πασπαλιζουμεε  με άχνη ζάχαρη.

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia17

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia18

mpiskota-lemonostyfth-mhlopitakia19
 
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments