Μουσακάς σε μπουκιές!


Υλικά
 4 μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
2 πατάτες
λάδι για τηγάνισμα


για την σάλτσα κιμά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών
500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι
πράσινο πιπέρι 


για την μπεσαμέλ:
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
αλάτι, πιπέρι
αντικολλητικό χαρτί
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα


Κόψτε τα λαχανικά σε φέτες και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.

Αφήστε τα να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάστε την σάλτσα κιμά:
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου, προσθέστε τον κιμά και αρκετό φρεσκοσπασμένο πιπέρι.

Προσθέστε τις ντομάτες και λόγο αλάτι και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση.

Για την μπεσαμέλ:

Λιώστε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και ρίξτε σταδιακά το γάλα.

Αλατοπιπερώστε και προσθέστε 1 – 2 φλούδες μασίς.
Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε τους κρόκους και 3-4 κουταλιές γραβιέρα και ανακατέψτε με ράβδο μπλέντερ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χρησιμοποιήστε μία φόρμα για μάφινς για να στρώσετε τον μουσακά.

Βάλτε σε κάθε θήκη ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού, και στρώστε με τη σειρά πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κιμά και μπεσαμέλ.

Πασπαλίστε με γραβιέρα και ψήστε στους 180ο για 30 λεπτά.


 

0 comments