Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΚΡΑΤΙΝΕ !!!

 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .wittyinthecity.com


ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

Υλικά
Πατάτες
Κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ Βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι
½ φλιτζάνι ζωμό κότας ή νερό
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
1 ¼ φλιτζάνι τυρί τριμμένο


Οδηγίες
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια .
Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Προσθέστε τους κύβους κρεμμυδιού ή ένα μικρό κρεμμύδι
 και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.



Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι με τα κρεμμύδια και τα 
ανακατεύετε έτσι  ώστε  έτσι το αλεύρι να απορροφήσει  όλο το βούτυρο.
 

 Προσθέστε  1/2 ζωμό κότας φλιτζάνι και  1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με τα κρεμμύδια
 και ανακατεύουμε όλα μαζί  Ρίξτε στο μείγμα με το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
 Προσθέστε  και 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει στη σάλτσα.




 Προσθέστε τις πατάτες σας στο τηγάνι και ανακατεύετε  μέχρι να καλυφθούν 
πλήρως στο τυρώδης μείγμα. Καλύψτε το τηγάνι σας και αφήστε τις πατάτες να μαγειρευτούν   
σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 185º c .

Όταν περάσουν τα 15 λεπτά πασπαλίστε με το 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα 
πάνω από τις πατάτες. Βάλτε τις πατάτες σε ταψί στο φούρνο 
και αφήστε τις πατάτες  να ψηθούν για 30 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!