Μπουκίτσες από κουνουπίδι!


Νόστιμες  ψημένες και αν θέλετε και τηγανισμένες μπουκίτσες κουνουπιδιού! Για κάθε ώρα και στιγμή! Ιδανικό για συνοδευτικό κρέατος ή για ελαφρύ σνακ!

 Υλικά
1 κεφάλι κουνουπίδι
2  κ.σ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ  βούτυρο
1/3 φλιτζάνι τριμμένο cheddar
4 ασπράδια αυγών
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες
Καθαρίστε και κόψτε το κουνουπίδι, βάζοντας τα μπουκετάκια σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μάσα σε ασφαλή μπολ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο στο μπολ και βράστε τα για για 5 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι και το τυρί σε επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν κομματάκια . Προσθέστε με αλάτι και πιπέρι. Παγώστε  για τουλάχιστον μισή ώρα. Χτυπάμε τα ασπράδια και βάλτε το 1/3 από τα ασπράδια στο μείγμα κουνουπίδι .

Στη συνέχεια, βάλτε  κουνουπίδι στα υπόλοιπα ασπράδια  και ανακατεψτε απαλά  Για καλύτερα αποτελέσματα παγώστε για άλλη μισή ώρα για να διατηρήσουν  το σχήμα τους.  Τοποθετήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό ή σωλήνα αστέρι Ψεκάστε το εσωτερικό της σακούλας με λίγο λάδι .Κόβετε σχήματα και τοποθετείτε σε λαδόκολλα.. Όταν τελειώσετε, ψήνετε στους 180  βαθμούς για 10-12 λεπτά (ή και περισσότερο ) μέχρι να φουσκώσουν   και να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε .

Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βάλτε λάδι σε ένα τηγάνι  να κάψει καλά και όταν είναι πολύ ζεστό προσθέστε το ψημένο κουνουπίδι.. Δεν χρειάζεται, καιρό ένα λεπτό σε κάθε πλευρά για να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά .Σερβίρετε αμέσως.

πηγή  .ibreatheimhungry.com 

Καλή σας επιτυχία!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


 

0 comments