Νηστίσιμες πατατοκροκέτες ή πατατοκεφτέδες με πολύ λίγα υλικά, οικονομικές και γρήγορες.
Δοκιμάστε τις πατατοκροκέτες αυτές σαν συνοδευτικό σε κρέας ή σαν ορεκτικό με μια παγωμένη μπυρίτσα.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με πατάτες
Για τις #νηστίσιμες πατατοκροκέτες θα χρειαστούμε :
Υλικά
½ κιλό πατάτες βρασμένες (500 γραμμάρια )
2 κουταλιές σούπας άνηθο
30 γραμμάρια κορν φλάουρ
30-50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλάτι και το μαϊντανό .
Προσθέτουμε αρχικά τα 30 γραμμάρια αλεύρι και αν μας κολλάει στα χέρια το μείγμα προσθέτουμε ακόμα 20 γραμμάρια αλεύρι (ανάλογα την σύσταση και απορροφητικότητα του άλευρού ).
Πλάθουμε το μείγμα μας σε σχήμα κροκέτας - σουτζουκάκι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γυρίζοντας την κροκέτα μας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Τοποθετούμε τις κροκέτες σε πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με κέτσαπ ή σος της αρεσκείας μας. Τρώγονται ζεστές .
0 comments