Γευστικά μανιταροπιτάκια νηστίσιμα. Γίνονται εύκολα , είναι πεντανόστιμα και πολύ αφράτα ακόμα και την επόμενη μέρα!
Υλικά
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
600 ml νερό
40-60 ml ελαιόλαδο
2 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
25 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
Για την γέμιση
1 κουτί μανιτάρια
2-3 κόκκινες πιπεριές
ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
500 γραμμάρια νηστίσιμο τυρί
5-6 ντομάτες στον τρίφτη
Οδηγίες
Για την ζύμη Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το αλάτι με το αλεύρι τελευταίο. Ζυμώνουμε καλά . Σχηματίζουμε μια μπάλα και αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 ίσα μέρη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε φύλλο ορθογώνιο με πλάστη.
Τοποθετούμε απλωτά με κουτάλι την γέμιση να πάει παντού, ρίχνουμε μπόλικο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας ακόμα μισή ώρα να φουσκώσουν .Λίγο πριν βάλουμε στον φούρνο αν θέλουμε βάζουμε επιπλέον τυράκι από πάνω .
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο κομμάτι ζύμης.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις 200-220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ανάλογα τον φούρνο μας!
Διατηρούνται αφράτα και την επόμενη μέρα.
Για την γέμιση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο με τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σωταριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε στην συνέχεια τις τριμμένες στον τρίφτη ντομάτες (χωρίς φλούδες) και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Τοποθετούμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα περιττά λάδια.
Καλή σας απόλαυση!!!!