Royal - icing βήμα -βήμα !

royal-icing

Βήμα -βήμα φτιάχνουμε το διάσημο royal-icing . Ιδανικό για μπισκότα , παγωτάκια επικάλυψη σε κέικ ή και ντόνατς και φυσικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν κόλλα στα χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα.

Royal icing (2)
Υλικά

2 ασπράδια αυγών (60 γρ ) ή παστεριωμένα ασπράδια 

400 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

1-2 βανίλιες

Ακόμα

Ένα μεγάλο μπολ

Μίξερ

Διαφανής μεμβράνη


royal-icing2

Πώς να κάνετε Royal  icing

Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών  σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

royal-icing3

 Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγη από την  κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη στο μείγμα .

 royal-icing4royal-icing5

Χτυπάμε  προσθέτοντας την  ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. 

 royal-icing6 

Όταν το μείγμα μοιάζει με παχιά κρέμα σαντιγί τότε είναι έτοιμο.
Καλύπτουμε  το γλάσο με πλαστική μεμβράνη ή με ένα καπάκι και το διατηρούμε στο  ψυγείο.

royal-icing7
 
Αραιώνουμε το γλάσο για να κάνουμε σχέδια πάνω σε μπισκότα βάζοντας  μερικές σταγόνες  νερό.  Η ανάμιξη με το νερό  θα προκαλέσει πολλές φυσαλίδες στο γλάσο  για αυτό αφήστε το να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

royal-icing8 royal-icing9

Για να το χρησιμοποιήσετε σαν κόλλα σε μπισκοτόσπιτα αφήστε το όπως είναι χωρίς να το αραιώσετε. 

royal-icing10 royal-icing11

Το γλάσο αυτό αν δεν το αραιώσετε με νερό στεγνώνει πολύ γρήγορα.
Μπορείτε επίσης να χωρίσετε το μείγμα -γλάσο σε 2 -3 μπολάκια και να το χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής .

royal-icing12 royal-icing13

royal-icing14

royal-icing15

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments