Νόστιμο και πολύ εύκολο δεύτερο κέρασμα με φιστίκια και κουβερτούρα γάλακτος !
Για τα σοκολατάκια με φιστίκι θα χρειαστούμε :
Υλικά
100 γραμμάρια φιστίκια ωμά ανάλατα με φλούδα (μπορούμε να τα αγοράσουμε και ψημένα )
200 γρaμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ή κουβερτούρα απλή
1 κουταλιά σούπας λάδι
Οδηγίες
Ψήνουμε τα φιστίκια στους 150 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου .
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε .(Τρώμε και από κανένα).
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρι ,προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα όλα τα καθαρισμένα φιστίκια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα φιστίκια με την λιωμένη σοκολάτα .
Αλείφουμε ελαφρά με λάδι ή αντικολλητικό σπρέι φόρμες σιλικόνης για κεκάκια.
Βάζουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού από το σοκολατένιο μείγμα μας.
Αν δεν έχουμε φόρμες σιλικόνης με ένα κουταλάκι σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα αφήνουμε κουταλάκια μείγματος.
Βάζουμε ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Αφαιρούμε από τις θήκες τα σοκολατάκια μας και τοποθετούμε σε καραμελόχαρτα ή τυλίγουμε σε χαρτάκια αλουμινένια.
Αν θέλουμε να κάνουμε γραμμές σοκολάτας πάνω στα σοκολατάκια λιώνουμε 50 γραμμάρια κουβερτούρα και με ένα πιρούνι κάνουμε τις γραμμές .
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με χοντροτριμενο φιστίκι.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Εύκολοι και πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες με λίγα υλικά. Καλοκαιρινό φαγητό εύκολο και νόστιμο.
Δείτε ακόμα Μελιτζανοκεφτέδες / Πατατοκεφτέδες / Καροτοκεφτέδες
Υλικά
4 μέτρια κολοκύθια
250 γρ, τυρί φέτα κομμένη σε κομματάκια
20 φύλλα δυόσμο
1 αυγό
1 φακελάκι μπεικιν
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
Οδηγίες
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια με λίγο αλάτι και αφήνουμε να βγάλουν τα κολοκύθια τα υγρά τους για κάποιες ώρες.
Στύβουμε τα κολοκύθια και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα
υλικά.
Κάνουμε μείγμα παχύρρευστο. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα και τηγανίζουμε .
Σερβίρουμε ιδανικά με τζατζίκι
Σήμερα σας δείχνουμε πως να φτιάξετε ψωμάκια με ελιές. Είναι πολύ εύκολα να γίνουν και συνίστανται για πρωινό.
Υλικά για τα κουλούρια με ελιές
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι λάδι
1 πακέτο μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Αλεύρι περίπου 1 κιλό
Για την γέμιση
ελιές
Ακόμα
1 κρόκο αυγού
Μαύρο σουσάμι
Οδηγίες
Πρώτα βάζουμε το γάλα και το νερό σε ένα μπολ. Λιώνουμε τη μαγιά στο γάλα και το νερό.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά ένα κάθε φορά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή .Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες η κάθε μία όσο ένα μανταρίνι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και προσθέτουμε τις ελιές. Κλείνουμε και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρια.
Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ρίχνουμε το σουσάμι και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε τα κουλούρια με ελιές σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα .
πηγή .turkischegerichte.com
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!