Απίθανη και πολύ εύκολη μαρμελάδα καρπούζι.. Άλλη διάσταση !
Δείτε ακόμα :
Υλικά
1 κιλό σάρκα από καρπούζι (χωρίς φλούδα)και χωρίς τα κουκούτσια
400 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας ροδόνερo
Οδηγίες
Σε
ένα μπολ βάζω τη σάρκα καρπουζιού σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη
ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό από το μισό λεμόνι. Το άλλο μισό λεμόνι το κόβω
σε φετούλες και τις φετούλες σε κομματάκια. Βάζω και τα κομματάκια
λεμονιού στο μπολ με το καρπούζι. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω μια νύχτα
στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα μεταφέρω το μίγμα σε κατσαρόλα με
χοντρό πάτο και το αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω
με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 1 ώρα περίπου. Για να μην κολλήσει στο
πάτο της κατσαρόλας ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτω το
ροδόνερο .
Καλή σας επιτυχία!!!
Follow me on Instagram
Είναι εύκολο, γρήγορο και με λίγα υλικά .Ιδιαίτερη νοστιμιά του προσθέτει το συκαλάκι. Νόστιμο και αφράτο παγωτό! Χτυπάμε μια μόνο φορά , καταψύχουμε και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για παγωτά
Για το #παγωτό #παρφέ με γλυκό κουταλιού Σύκο θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 Μόρφατ ή Creme Γιώτης 260 γραμμαρίων
1 γάλα ζαχαρούχο 400 γραμμάριών
1 πακέτο τυρί κρέμα 200 γραμμαρίων
1 μικρό βαζάκι με γλυκό του κουταλιού σύκο + σιροπάκι 350 γραμμαρίων
Οδηγίες
Όλα τα υλικά μας να είναι πολύ παγωμένα .Τουλάχιστον 24 ώρες πριν στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ το Μόρφατ ,ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τέλος το τυρί κρέμα.
Χτυπάμε τόσο σαν να κάνουμε σαντιγί.
Τοποθετούμε το μισό μείγμα σε μπολ (καλύτερα παγωμένο και γυάλινο) και ρίχνουμε το γλυκό (σιρόπι με σύκο ).
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ξανά από πάνω το υπόλοιπο σιρόπι με σύκα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 8 ώρες!
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Εύκολο και νόστιμο γλυκάκι με βάση από μπισκότο , ζελέ και κρέμα γάλακτος. Γρήγορο με λίγα υλικά και χωρίς ζάχαρη! Μπορείτε να κάνετε διπλή δόση και να φτιάξετε μια πολύ όμορφη και εύκολη τούρτα.
Υλικά για την βάση
150 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
75 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
για την κρέμα
1 φάκελο ζελέ φράουλα
200-250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
φράουλες για την γέμιση + λίγες ακόμα για την διακόσμηση
Για την βάση
Τρίβουμε τα πτι-μπερ στο multi . Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε από 1-2 κουταλιές στα ποτηράκια μας.
Πατάμε καλά με ένα κουτάλι για να στρώσουμε το μείγμα βουτύρου -μπισκότου ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με 1 ποτήρι νερό ζεστό (200ml) να διαλυθεί το ζελέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Εντωμεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ρίχνουμε μέσα και το υγρό ζελέ (που έχει κρυώσει αρκετά) και ανακατεύουμε καλά.
Στα ποτηράκια μας ρίχνουμε κομμάτια φράουλας πάνω από το μπισκότο και αμέσως μετά μοιράζουμε με κουτάλα το μείγμα μας στα ποτηράκια μας.
Στολίζουμε με μερικές φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει η κρέμα!
Σε 4 ώρες είναι έτοιμο άλλα ιδανικά αφήστε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Εύκολο γλυκό ανακύκλωσης! Όταν σας έχει μείνει κέικ και θέλετε μια παραλλαγή αυτό είναι το ιδανικό γλυκό.
Υλικά:
4-5 φέτες μπαγιάτικο κέικ
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές γλυκόζη
Εκτέλεση:
Τρίβω το κέικ σε ένα τσέρκι η ταψάκι και καλύπτω τον πάτο. Σε κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά ανακατεύω το γάλα την γλυκόζη, και το βούτυρο για 10’.
Κατεβάζω και το αδειάζω στο ταψάκι. Ψήνω στους 180 για 12’. Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στολίζουμε με ganache με σαντιγί η και ζάχαρη άχνη.
Tips:
Στην Φώτο είναι με ganache αλλά έτσι βγαίνει πολύ γλυκό.
Θα σας το πρότεινα λοιπόν να χτυπήσετε κρέμα γάλακτος (Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ) σε Σαντιγί ώστε να ισορροπήσουν οι γεύσεις τέλεια και ορμονικά.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!