Πολύ εύκολη συνταγή για γρήγορο παγωτό με γιαούρτι.
Ελαφριά συνταγή, ιδανική για το καλοκαίρι χωρίς κακά σάκχαρα.
Το καλοκαίρι είναι εδώ και ένα φρέσκο παγωτό, παρασκευασμένο με υγιή και γνήσια υλικά, είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις ζεστές μέρες.
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 2 % ή 10 %
4 κουταλιές σούπας μέλι
Φράουλες σε φέτες (προαιρετικά)
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Εάν χρησιμοποιήσουμε φράουλες, τοποθετούμε τις φράουλες σε καλούπι για γρανίτες.
Τοποθετούμε το μείγμα γιαουρτιού στη μέση της φόρμας, προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας μαρμελάδα φράουλας σε κάθε θήκη και αναμιγνύουμε το μείγμα το με ένα ξυλάκι.
Γεμίζουμε μέχρι την κορυφή του καλουπιού με περισσότερο μείγμα γιαουρτιού.
Προσθέτουμε το ξυλάκι για γρανίτες και καταψύχουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Είναι ζύμη μπισκότου με κομμάτια σοκολάτας που έχει μετατραπεί σε πύραυλο -χωνάκι για παγωτό! Χρειαζόμαστε ένα καλούπι για να δώσουμε σχήμα στην ζύμη μας. Κώνους από λαδόκολλα σαν εκείνους τους κώνους που έφτιαχναν οι πλανόδιοι για να μας πουλήσουν μέσα τα πασατέμπο.. Ακόμα και κώνοι -χωνάκια του εμπορίου μπορούν να μας διευκολύνουν να δώσουμε σχήμα. Θυμηθείτε ανάμεσα στο καλούπι σας και στην ζύμη να έχετε μια λαδόκολλα.
Υλικά
2 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
2/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά μεγάλα
1 1/2 φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
Χτυπάμε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε μεγάλο μπολ με το μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (ξύνουμε τις πλευρές αν χρειαστεί)
Ανακατέψτε τις σταγόνες σοκολάτας. Πάρτε κομμάτια ζύμης μέγεθος πορτοκαλιού τοποθετείστε σε λαδόκολλα και ανοίξτε με τα χέρια σε λεπτό κύκλο 15cm -12cm-10cm ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλετε.
Ψήνουμε 9 λεπτά, οι άκρες θα ροδίσουν ελαφρά και βγάζουμε από τον φούρνο αφήνοντας να κρυώσουν για 1-2 λεπτά για να μην καείτε.
Χρησιμοποιώντας λαδόκολλα φτιάχνουμε κώνους για πασατέμπο καλά κλεισμένους και βάζουμε προσεκτικά το μπισκότο μας εκεί μέσα για να κάνει το σχέδιο.
Αφήστε το έτσι για 15-20 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μπισκότο και να σφίξει.
Ανάλογα το μέγεθος γίνονται 8-9 μεγάλοι κώνοι 12-13 μεσαίοι ή 17-18 μικροί κώνοι.
Δεν χρειάζεται δεύτερη φορά χτύπημα και ανακάτεμα
Δεν κρυσταλλώνει! Είναι πολύ μαλακό σαν παρφε! Σερβίρεται και τρώτε.
Υλικά
1 Μόρφατ
1 ζαχαρούχο
1 πακέτο τυρί κρέμα 200 γραμμαρίων
1/2 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο του εμπορίου ή σπιτικό 200 γραμμαρίων
Οδηγίες
Όλα τα υλικά μας να είναι πολύ παγωμένα .Τουλάχιστον 24 ώρες πριν στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ το Μόρφατ ,ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τέλος το τυρί κρέμα.
Χτυπάμε τόσο σαν να κάνουμε σαντιγί.
Τοποθετούμε το μισό μείγμα σε μπολ (καλύτερα παγωμένο και γυάλινο) και ρίχνουμε το γλυκό (σιρόπι με βύσσινα ).
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ξανά από πάνω το υπόλοιπο σιρόπι με βύσσινα.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 8 ώρες!
Είναι πολύ εύκολο ,πολύ γρήγορο και πολύ νόστιμο! Δροσερό και ανάλαφρο!
Για το εύκολο γλυκό με σαβαγιαρ και ανανά θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 πακέτο Σαβαγιάρ
1 κομπόστα ανανά μικρή
200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
400 ml γάλα για την κρέμα
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής (βανίλια)χωρίς βράσιμο Γιώτης
1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη Γιώτης
200 ml γάλα για την σαντιγί
Οδηγίες
Ανοίγουμε την κομπόστα ρίχνουμε το ζουμάκι σε ένα πιάτο , και βρέχουμε ένα ένα τα σαβαγιάρ πολύ γρήγορα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα μέχρι να πήξει και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και κουταλιά -κουταλιά την αναμειγνύουμε με την κρέμα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί.
Χτυπάμε την σκόνη σαντιγί με το γάλα και τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.
Διακοσμούμε με φέτες ανανά. Βάζουμε στο ψυγείο για να δέσουν και να παγώσουν οι κρέμες! Έτοιμο και καλή σας απόλαυση!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Είναι εύκολο και πολύ γρήγορο. Είναι νόστιμο και πολύ αφράτο . Τρώγεται αμέσως! Είναι με Μερεντα ! Είναι απλά πεντανόστιμο! Είναι soft ice cream paline!!!
Υλικά για 13 παγωτίνια
1 Μόρφατ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 πακέτο τυρί κρέμα τύπου philadelphia 200 γραμμαρίων
200 γραμμάρια πραλίνα τύπου Μερέντα ή Nutella
1 Πακέτο μπισκότα πτιμπέρ
Οδηγίες
Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα το Μόρφατ και το ζαχαρούχο στο ψυγείο για να είναι πολύ κρύα . Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα μπισκότα με την καλή τους πλευρά προς τα κάτω.
Στο μίξερ χτυπάμε αρχικά το Μόρφατ μετά ρίχνουμε το τυρί κρέμα αμέσως μετά το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τέλος την πραλίνα.
Έχουμε ένα σφιχτό μείγμα σαν σαντιγί.
Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από τα μπισκότα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη το ταψάκι μας και το βάζουμε κατάψυξη για 8 ώρες.
Είναι έτοιμο !
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Αυτή η συνταγή για τούρτα παγωτού με βύσσινο είναι ιδανική για ένα φρέσκο επιδόρπιο χωρίς μαγείρεμα. Ένα υπέροχο και όμορφο καλοκαιρινό επιδόρπιο!
Υλικά
Γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο
1 συσκευασία μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα
300 γραμμάρια ζαχαρούχο
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Οδηγίες
Ας ξεκινήσουμε προετοιμάζοντας τη βάση. Ανοίγουμε το βάζο με τα κεράσια ή τα βυσσινα και σε ένα μπολ βάζουμε δύο κουταλιές του σιροπιού, προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό.
Ντύνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα του κέικ ή ταψάκι 23 cm σε διάμετρο. Παίρνουμε τα μπισκότα τα βουτάμε στο σιρόπι και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο για να σχηματίσουμε τη βάση.
Ξεχωριστά, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να επιτευχθεί ένα λείο μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε ελαφρά μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε την σαντιγί στο μείγμα με το γάλα-γιαούρτι κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι από κάτω προς τα πάνω πάρα πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και χτυπάμε την φόρμα ελαφρά στον πάγκο για να αποφύγουμε τις φυσαλίδες του αέρα.
Αφήνουμε στην άκρη λίγα βύσσινα και σιρόπι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στην τούρτα για γεύση. Με ένα κουταλάκι του γλυκού προσθέτουμε βύσσινα και σιρόπι, απλώνοντας καλά σε όλη την επιφάνεια, τα βύσσινα θα πάνε στο κάτω μέρος και το σιρόπι θα παραμείνει στην επιφάνεια δημιουργώντας μια όμορφη διακόσμηση.
Με ένα ξυλάκι μπορούμε να διακοσμήσουμε περαιτέρω την επιφάνεια κάνοντας κυκλικές κινήσεις στην κρέμα δημιουργώντας σχέδια που θα κάνουν το κέικ πολύ ξεχωριστό.
Βάζουμε στον καταψύκτη για μία ώρα, Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη και τοποθετούμε τα κεράσια ή τα βυσσινα κυκλικάστην επιφάνεια, απαλά επειδή το μείγμα είναι ακόμα μαλακό .
Βάζουμε στον καταψύκτη για τουλάχιστον 8 ώρες.
Ξεφορμάρουμε το παγωτό και στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο Μιράντα.
Η τούρτα παγωτό είναι έτοιμη!
Μπορούμε να την αφαιρέσουμε από τον καταψύκτη και να σερβίρουμε, ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υπολειπόμενο σιρόπι για να διακοσμήσουμε τις κομμένες φέτες στο πιάτο. Ένα υπέροχο επιδόρπιο!
Είναι εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με κρέμα και Σαβαγιάρ. Γίνεται στο λεπτό και διατηρείται στο ψυγείο ! Δροσερό και ανάλαφρο επιδόρπιο!
Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ
Για το σιρόπι
200 ml νερό
100 γραμμάρια ζάχαρη
Για την κρέμα
600 ml γάλα
2,5 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 γεμάτη κουταλιά σούπας κορν φλαόυρ
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
25 γραμμάρια βούτυρο
προαιρετικά για διακόσμηση
ινδοκάρυδο, καρύδια, φρούτα
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
Αφού αρχίσει να βράζει, συνεχίζουμε να βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά.
Περιμένουμε μόνο ένα λεπτό , στη συνέχεια βουτάμε τα σαβαγιαρ στο σιρόπι και τα τοποθετούμε ένα pyrex. Το πυρέξ είναι 29*18
Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με σύρμα χειρός μέχρι να πήξει.
Όταν πήξει αρκετά, προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβαγιαρ .
Αφήνουμε το επιδόρπιο να κρυώσει στο ψυγείο για 3 ή 4 ώρες.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Αυτή η αλμυρή ζύμη με φέτα και μαϊντανό είναι μια τέλεια ιδέα για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα ή μπορείτε ακόμη και να σηκωθείτε στη μέση της νύχτας για να φάτε ένα.
Υλικά για την ζύμη
125 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
110 ml φλιτζάνι γιαούρτι
110 ml λάδι
2 αυγά (ένας από τους κρόκους αυγού είναι για το άλειμμα)
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Μισό ματσάκι μαϊντανό
150 γραμμάρια φέτα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
450-500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την επάλειψη
Κρόκο αυγού
Σουσάμι
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό, τη φέτα και το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ζυμώνουμε.
Έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη φέτα και ζυμώνουμε ξανά.
Πάρτε κομμάτια μεγέθους αυγού από τη ζύμη και δώστε σχήμα.
Τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείψτε με το αυγό και κάντε σχέδια με ένα πιρούνι.
Τέλος, πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι πάνω τους και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 c μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε και τρώγονται ζεστά.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
φώτο συνταγής από την Arguro Fermani