Εύκολο, λαχταριστό γλυκό με γιαούρτι ,ζελέ και κρέμα γάλακτος. Δροσιστικό και ελαφρύ επιδόρπιο ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι. Δοκιμάστε το και απολαύστε το !
Για το εύκολο #γλυκό με #ζελέ και #γιαούρτι θα χρειαστούμε :
Υλικά
400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γραμμάρια ζαχαρούχο
8 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλιές σούπας νερό ζεστό
14 μπισκότα τύπου πτιμπερ
1 φάκελο ζελέ φράουλα (100 γραμμάρια)
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
Τοποθετούμε το ζελέ σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα για κέικ στρωμένη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες μέχρι να πήξει τελείως.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό με την ζελατίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί η ζελατίνη και να φουσκώσει. Θα δούμε ότι μόλις φουσκώσει η ζελατίνη πήζει.
Βάζουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα να λιώσει στον φούρνο μικροκυμάτων ή ζεσταίνουμε σε μπρίκι 1-2 κουταλιές νερό ακόμα και ανακατεύουμε μέσα στο ζεστό νερό (όχι καυτό) την ζελατίνη να λιώσει.
Αφήνουμε ελάχιστα να κρυώσει το νερό με την ζελατίνη πριν την προσθέσουμε στο παρακάτω μείγμα .
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος το γιαούρτι, το ζαχαρούχο ,την ζελατίνη και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Τοποθετούμε την μισή κρέμα πάνω από το έτοιμο παγωμένο ζελέ . Στρώνουμε 7 μπισκότα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Καλύπτουμε τα μπισκότα με την υπόλοιπη κρέμα και στρώνουμε ξανά 7 μπισκότα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για λίγες ώρες.
Ξεκολλάμε προσεκτικά περιμετρικά το γλυκό και αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε πιατέλα σερβιρίσματος και κόβουμε σε κομμάτια.
Παρατηρήσεις!
Αυτό το γλυκό μπορεί να γίνει και ακριβώς ανάποδα. Δηλαδή ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα γιαουρτιού .
Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ή σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο στρώνουμε μεμβράνη έτσι ώστε να καλύπτεται η φόρμα από όλες τις πλευρές και στρώνουμε μπισκότα στην βάση της φόρμας .
Τοποθετούμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει .
Όταν παγώσει και σφίξει η κρέμα ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας
Αφήνουμε το ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία δωμάτιού και κατόπιν τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.
Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ . Ξεφορμάρουμε εύκολα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.