Ψωμάκια για hot dog του Ακη σε εκτέλεση Χριστίνας Μανετάκη.Καταπληκτική συνταγή για όλες τις ώρες!
Υλικά
Για τα ψωμάκια
270 ml γάλα
15 γρ. ξηρή μαγιά
250 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
60 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό και 1 για το άλειμμα
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Για το σερβίρισμα
Χωριάτικα λουκάνικα ''Μουτεβελής'' Μοσχαρίσια με θυμάρι και κόκκινο κρασί
Μουστάρδα squeeze
Μέλι Kalamata Papadimitriou
Για τα ψωμάκια
οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τα αλεύρια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε για 4-5'. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Όταν η ζύμη απορροφήσει όλο το βούτυρο, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, που προηγουμένως έχουμε ρίξει λάδι. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει από μισή έως μία ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι, την κόβουμε σε 12 κομμάτια και δημιουργούμε μικρά φραντζολάκια.
Βάζουμε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Καλύπτουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν από μισή έως μία ώρα. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 για 15΄.
Για τη συναρμολόγηση
Ψήνουμε τα λουκάνικα σε γκριλιέρα. Ανοίγουμε τα ψωμάκια κάθετα από την επάνω μεριά, τοποθετούμε μέσα το λουκάνικο και σερβίρουμε με τη μουστάρδα.
Η συνταγή ειναι του Άκη από εδώ
Οι φωτογραφίες της συνταγής είναι απο την Μανετακη Χριστινα προσωπικη μας φιλη και αναγνώστρια του blog.
Σε ευχαριστούμε θερμά χριστινάκη για τις φωτογραφίες! Πάντα τέτοια...Νόστιμα και γευστικά!
Για τα ψωμάκια
270 ml γάλα
15 γρ. ξηρή μαγιά
250 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
60 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό και 1 για το άλειμμα
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Για το σερβίρισμα
Χωριάτικα λουκάνικα ''Μουτεβελής'' Μοσχαρίσια με θυμάρι και κόκκινο κρασί
Μουστάρδα squeeze
Μέλι Kalamata Papadimitriou
Για τα ψωμάκια
οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τα αλεύρια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε για 4-5'. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Όταν η ζύμη απορροφήσει όλο το βούτυρο, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, που προηγουμένως έχουμε ρίξει λάδι. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει από μισή έως μία ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι, την κόβουμε σε 12 κομμάτια και δημιουργούμε μικρά φραντζολάκια.
Βάζουμε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Καλύπτουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν από μισή έως μία ώρα. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 για 15΄.
Για τη συναρμολόγηση
Ψήνουμε τα λουκάνικα σε γκριλιέρα. Ανοίγουμε τα ψωμάκια κάθετα από την επάνω μεριά, τοποθετούμε μέσα το λουκάνικο και σερβίρουμε με τη μουστάρδα.
Η συνταγή ειναι του Άκη από εδώ
Οι φωτογραφίες της συνταγής είναι απο την Μανετακη Χριστινα προσωπικη μας φιλη και αναγνώστρια του blog.
Σε ευχαριστούμε θερμά χριστινάκη για τις φωτογραφίες! Πάντα τέτοια...Νόστιμα και γευστικά!
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!