Ταρτάκια γεμιστά με μερέντα ! | Aspas_recipes

Ταρτάκια γεμιστά με μερέντα !

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina
 
Πεντανόστιμα ταρτάκια  ή ντονατσάκια γεμιστά με nutella . Με μπισκοτένια τραγανή βάση αυτά τα μπισκότάκια είναι απόλαυση !

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μπισκότα 

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina1

Για τα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα θα χρειαστείτε:

Υλικά για 12 κομμάτια 

300 γραμμάρια ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

130 γραμμάρια ‏ζάχαρη άχνη

150 γραμμάρια ‏μαλακό βούτυρο

1 φακελάκι  ‏μπέικιν πάουντερ

1 ‏αυγό
------------------------
‏πραλίνα φουντουκιού

‏ζάχαρη άχνη

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina2

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε  τη ζάχαρη άχνη και το μαλακό βούτυρο . 

Χτυπάμε τα δυο υλικά με σύρμα χειρός.

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina3

Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στη μείγμα μας ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη .

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina4

Κάνουμε τη ζύμη μια μικρή μπάλα ,την τυλίγουμε  σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο , και κρατάμε 1/4 ζύμη στην άκρη.

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina5

Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με ένα στρογγυλό ποτήρι κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια .

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina6

Τοποθετούμε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης σε φόρμα για κεκάκια .

Στην ζύμη που κρατήσαμε (1/4 ) προσθέτουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι και το ζυμώνουμε (για να τρίβεται πιο εύκολα).

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina7

Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα και κλείνουμε από πάνω τρίβοντας λίγο ζυμαράκι .

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina8

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina9

Αν έχουμε φόρμα σιλικόνης για ντόνατς , στρώνουμε με τα δάχτυλά μας την ζύμη περιμετρικά και βάζουμε την πραλίνα με σακούλα ζαχαροπλαστικής .

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina10

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina11

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina12

Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος υπολογίζουμε 15-20 λεπτά το μέγιστο).

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina13

Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina14

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina15

mpiskota-tartakia-gemista-me-pralina16

 Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments