Πίτα με σπιτικά φύλλα σφολιάτας όνειρο ! | Aspas_recipes

Πίτα με σπιτικά φύλλα σφολιάτας όνειρο !

pita-me-spitika-filla-sfoliatas

Πεντανόστιμη ζαμπονοκασερόπιτα με σπιτικά φύλλα σαν σφολιάτα που λιώνει στο στόμα. Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας και θα εκπλαγείτε από την νοστιμιά της .

Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτες 

pita-me-spitika-filla-sfoliatas1

Για την σπιτική ζαμπονοκασερόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά:
200 ml γάλα
200 ml νερό
95 ml  ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
600-700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Ακόμα
140 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
60 ml  ηλιέλαιο
300 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη (τυρί σκληρό)
120 γραμμάρια καπνιστή μπριζόλα ή γαλοπούλα

Για την επάλειψη της πίτας 
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές γάλα ή γιαούρτι
και το υπόλοιπο βούτυρο που μας απέμεινε 

pita-me-spitika-filla-sfoliatas2

Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης με σύρμα χειρός.

pita-me-spitika-filla-sfoliatas3

Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη .

pita-me-spitika-filla-sfoliatas4

Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια.

pita-me-spitika-filla-sfoliatas5

Σχηματίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη 10 λεπτά.

pita-me-spitika-filla-sfoliatas6

Ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης σε μεγάλα χοντρά φύλλα.

pita-me-spitika-filla-sfoliatas7

pita-me-spitika-filla-sfoliatas8

Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το ηλιέλαιο .

pita-me-spitika-filla-sfoliatas9

Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο και πασπαλίζουμε την μοτσαρέλα  με το ζαμπόν.

Κλείνουμε την ζύμη σταυρωτά επανοτίζοντας κάθε πλευρά προς το κέντρο δημιουργώντας ένα μικρό πακέτο .

pita-me-spitika-filla-sfoliatas10

pita-me-spitika-filla-sfoliatas11

Κλείνουμε κάθε κομμάτι ζύμης σχηματίζοντας  3 πακέτα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

pita-me-spitika-filla-sfoliatas12

Τα τοποθετούμε όλα μαζί το ένα πάνω στο άλλο στο τέταρτο  φύλλο στο κέντρο στο οποίο δεν βάζουμε γέμιση .

pita-me-spitika-filla-sfoliatas13

pita-me-spitika-filla-sfoliatas14

Τώρα διπλώνουμε το φύλλο όπως κάναμε παραπάνω κλείνοντας την πίτα μας σαν πακέτο από όλες τις πλευρές σταυρωτά προς τα μέσα.

pita-me-spitika-filla-sfoliatas15

Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας .

Πατάμε ,πιέζουμε με το πλάστη την ζύμη μας.

pita-me-spitika-filla-sfoliatas16

Ανοίγουμε με προσοχή ένα μεγάλο φύλλο όσο το ταψί μας.

pita-me-spitika-filla-sfoliatas17

Περνάμε με το βούτυρο που περίσσεψε και τον  κρόκο με το γάλα. Χαράζουμε με το μαχαίρι κόβοντας όχι μέχρι κάτω.

pita-me-spitika-filla-sfoliatas18

pita-me-spitika-filla-sfoliatas19

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.

pita-me-spitika-filla-sfoliatas20

pita-me-spitika-filla-sfoliatas21

pita-me-spitika-filla-sfoliatas22

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments