Πεντανόστιμη ζαμπονοκασερόπιτα με σπιτικά φύλλα σαν σφολιάτα που λιώνει στο στόμα. Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας και θα εκπλαγείτε από την νοστιμιά της .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτες
Για την σπιτική ζαμπονοκασερόπιτα θα χρειαστούμε :
Υλικά:
200 ml γάλα
200 ml νερό
95 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
600-700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ακόμα
140 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
60 ml ηλιέλαιο
300 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη (τυρί σκληρό)
120 γραμμάρια καπνιστή μπριζόλα ή γαλοπούλα
Για την επάλειψη της πίτας
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές γάλα ή γιαούρτι
και το υπόλοιπο βούτυρο που μας απέμεινε
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης με σύρμα χειρός.
Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη .
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια.
Σχηματίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη 10 λεπτά.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης σε μεγάλα χοντρά φύλλα.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το ηλιέλαιο .
Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο και πασπαλίζουμε την μοτσαρέλα με το ζαμπόν.
Κλείνουμε την ζύμη σταυρωτά επανοτίζοντας κάθε πλευρά προς το κέντρο δημιουργώντας ένα μικρό πακέτο .
Κλείνουμε κάθε κομμάτι ζύμης σχηματίζοντας 3 πακέτα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Τα τοποθετούμε όλα μαζί το ένα πάνω στο άλλο στο τέταρτο φύλλο στο κέντρο στο οποίο δεν βάζουμε γέμιση .
Τώρα διπλώνουμε το φύλλο όπως κάναμε παραπάνω κλείνοντας την πίτα μας σαν πακέτο από όλες τις πλευρές σταυρωτά προς τα μέσα.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας .
Πατάμε ,πιέζουμε με το πλάστη την ζύμη μας.
Ανοίγουμε με προσοχή ένα μεγάλο φύλλο όσο το ταψί μας.
Περνάμε με το βούτυρο που περίσσεψε και τον κρόκο με το γάλα. Χαράζουμε με το μαχαίρι κόβοντας όχι μέχρι κάτω.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.
0 comments