Μηλόπιτα ζουμερή όλο μήλο (νηστίσιμη)!!! | Aspas_recipes

Μηλόπιτα ζουμερή όλο μήλο (νηστίσιμη)!!!

milopita-stin-forma-tou-keik

Πεντανόστιμη , αφράτη και πολύ ζουμερή μηλόπιτα με ζύμη τάρτας σε φόρμα του κέικ. Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε ! Είναι εντυπωσιακή μα και πολύ πολύ  νόστιμη .

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλόπιτες 

milopita-stin-forma-tou-keik1

Για την θεική μηλόπιτα στην φόρμα του κέικ θα χρειαστούμε :

Υλικά για την ζύμη 

200 γραμμάρια ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

180 ml χυμό πορτοκαλιού 

200 γραμμάρια ζάχαρη 

550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλιά της σούπας  μπέικιν

milopita-stin-forma-tou-keik2

Για την γέμιση

5 μήλα

2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

160 γραμμάρια ζάχαρη 

150 γραμμάρια καρύδια 

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλο  

1 βανίλια 

milopita-stin-forma-tou-keik2

Οδηγίες 

Για την ζύμη 

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το λάδι με την ζάχαρη.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα , να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και χτυπάμε λίγο ακόμα.

milopita-stin-forma-tou-keik3

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε σταδιακά στην ζύμη.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη .

milopita-stin-forma-tou-keik4

Για την γέμιση

Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια.

Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια και τα τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.

milopita-stin-forma-tou-keik5

Τοποθετούμε τα τριμμένα μήλα σε ένα μπολ , περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε 

την ζάχαρη , την κανέλα, το γαρύφαλλο , τα χοντροκομμένα καρύδια και την βανίλια.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα .

milopita-stin-forma-tou-keik6

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ 26 εκατοστών .

milopita-stin-forma-tou-keik7

Βάζουμε τα 2/3 της ζύμης στην φόρμα πιέζοντας την ζύμη με τα δάχτυλά μας περιμετρικά.

milopita-stin-forma-tou-keik8

Τοποθετούμε  την γέμιση , μαζί με τα υγρά της.

milopita-stin-forma-tou-keik9

Από πάνω τρίβουμε  το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης με τα δάχτυλά μας .

milopita-stin-forma-tou-keik10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις 40-45 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

milopita-stin-forma-tou-keik11

Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά ή μηλόπιτα , ξεκολλάμε προσεκτικά την ζύμη από τα τα τοιχώματα της φόρμας και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα .

milopita-stin-forma-tou-keik12

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη .

milopita-stin-forma-tou-keik13

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

milopita-stin-forma-tou-keik14

milopita-stin-forma-tou-keik15

milopita-stin-forma-tou-keik16

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments