Κριθαρότο με γαρίδες ! | Aspas_recipes

Κριθαρότο με γαρίδες !

kritharoto-me-garides

Πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια. Κριθαράκι με γαρίδες ένα από τα πιο νόστιμα σαρακοστιανά φαγητά αλλα και για όλο τον χρόνο .


 kritharoto-me-garides1

Για το κριθαρότο με γαρίδες θα χρειαστούμε :

Υλικά για 4 άτομα 

500 γραμμάρια γαρίδες ακέφαλες καθαρισμένες 

Για το κριθαράκι θα χρειαστούμε :

250 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο 

2-3 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο

5 φύλλα φρέσκο δυόσμο  ή βασιλικό 

1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο 

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

ξύσμα από 1 λεμόνι ή λάιμ

750 ml νερό καυτό  (ή  ζωμό γαρίδας )

2-3 κουταλιές σούπας τοματοπελτέ 

Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση 

kritharoto-me-garides2

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες (το εντεράκι τους αν έχουν ).

kritharoto-me-garides3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και τις γαρίδες .

kritharoto-me-garides4

Σοτάρουμε για 2 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε καθαρό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο , τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά ) και τα σοτάρουμε σε μεσαία ένταση φωτιάς (εστία5-6 )μέχρι να γυαλίσουν για περίπου 10 λεπτά .

kritharoto-me-garides5

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1 λεπτό.

Βάζουμε τον τοματοπελτέ και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλάτι , πιπέρι και το νερό , σταδιακά . Βάζουμε αρχικά 250 ml νερό , και μόλις απορροφηθεί , προσθέτουμε ακόμα 250 ml , τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και αφήνουμε το κριθαράκι να απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά.

kritharoto-me-garides6

Λίγα λεπτά 2-3 πριν κλείσουμε  την φωτιά ρίχνουμε τις γαρίδες μας και το λίγο ζουμάκι που έχουν αφήσει στο τηγανάκι μέσα στο κριθαράκι. 

kritharoto-me-garides7

Κλείνουμε την φωτιά , σκεπάζουμε το φαγητό μας με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε πάνω στην φωτιά.

Το κριθαράκι μας για να γίνει σπυρωτό , όταν το ζουμάκι του έχει σχεδόν απορροφηθεί και κάνει φουσκάλες -σαν πολύ πηκτή σούπα - τότε κλείνουμε την φωτιά , σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να φουσκώσει.

Σερβίρουμε σε πιάτα ,πασπαλίζουμε με φρέσκο δυόσμο και απολαμβάνουμε . 

kritharoto-me-garides8

kritharoto-me-garides9

kritharoto-me-garides10

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 







0 comments