Εύκολο γλυκό με μπισκότα και κρέμα !!

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele

Νόστιμό ελαφρύ γλυκό  για όλες τις ώρες! Εύκολο γιατί γίνεται σε ατομικά ποτήρια , με λίγα υλικά και πολύ εντυπωσιακό! Παρασκευάζεται με γεμιστά μπισκότα , κρέμα τύπου ζαχαροπλαστικής και επικαλύπτεται με ζελέ. ! Το τέλειο κέρασμα !

 efkolo-glyko-me-krema-kai-zele1

Για το εύκολο #γλυκό με γεμιστά #μπισκότα , κρέμα και ζελέ θα χρειαστούμε :

Υλικά  για 5 βαζάκια 350 γραμμαρίων 

για την βάση :

1 πακέτο γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου με γεύση πορτοκάλι

80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο 

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele2

Για την κρέμα 

600  m γάλα

60 γραμμάρια κουσταρ παουντερ

100 γραμμάρια ζάχαρη 

1 βανίλια

ξύσμα πορτοκαλιού 

χυμός πορτοκαλιού 50 ml 

200 ml κρέμα γάλακτος 



efkolo-glyko-me-krema-kai-zele3

Για το ζελέ 

1 φακελάκι ζελέ με γεύση πορτοκάλι 

200 ml ζεστό νερό 

200 ml κρύο νερό 


efkolo-glyko-me-krema-kai-zele5

Οδηγίες

Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κάστερ παουντερ , τον χυμό  και την ζάχαρη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το κάστερ παουντερ και τοποθετούμε στην φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα χειρός μέχρι να πήξει η κρέμα.

Η κρέμα είναι έτοιμη όταν στην επιφάνεια της σχηματίζονται φουσκάλες.

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele6

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα  και την βανίλια. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανής μεμβράνη έτσι ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα.

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele7

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Για να επιταχύνουμε τον χρόνο κρυώματος μεταφέρουμε  την κρέμα σε μπολ και τοποθετούμε το μπολ της κρέμας σε ένα δεύτερο μπολ με παγάκια .

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele8

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα μπισκότα 

Χτυπάμε τα μπισκότα μαζί με την γέμιση στο multi να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε . Κρατάμε το μείγμα μας στην άκρη.

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele9

Ετοιμάζουμε το ζελέ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σκόνη του ζελέ , προσθέτουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Κατόπιν προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele10

Αφήνουμε το ζελέ μας να χλιαρύνει σε θερμοκρασία δωματίου.

Συναρμολόγηση και παρουσίαση 

Αφαιρούμε την μεμβράνη από την κρέμα και την χτυπάμε δυνατά στο μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφρατεύουμε την κρέμα χτυπώντας δυνατά με το μίξερ χειρός.

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele11

Σε καθαρά βαζάκια ή ποτήρια της αρεσκείας μας στήνουμε το γλυκό μας .

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele12

Τοποθετούμε  σε κάθε βαζάκι -ποτήρι 1-2 κουταλάκια του γλυκού μπισκότο με βούτυρο. 

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele13

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele14

Από πάνω βάζουμε 1-2 κουταλιές κρέμα. Συνεχίζουμε τις στρώσεις μπισκότου κρέμας μέχρι να σχηματιστούν 3 στρώσεις μπισκότου και 3 στρώσεις κρέμας.

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele15

Τοποθετούμε τα βαζάκια μας στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.
Κατόπιν τοποθετούμε από πάνω το κρύο ζελέ  ( αυτό που κρατήσαμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου ) και βάζουμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele16

Διακοσμούμε το γλυκό μας με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε .

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele4

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele15

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele16

efkolo-glyko-me-krema-kai-zele17

 
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments