Πεντανόστιμα πιτάκια με βλίτα ,οικονομικά , και γρήγορα κατάλληλα για όλες τις περιστάσεις!
Απολαύστε τα ως πρωινό γεύμα , σνακ για το σχολείο, κολατσιό για την παραλία!
Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτες
Για τα εύκολα πιτάκια με βλίτα θα χρειαστούμε :
Υλικά για 36-39 κομμάτια
1 κιλό χόρτα βλίτα
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο 1-2 κουταλιές
αλάτι
πιπέρι
άνηθος , μαϊντανός
φέτα προαιρετικά
Για το φύλλο
1 πακέτο φύλλα για πίτες Χρυσή Ζύμη
Ακόμα
150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και ελαιόλαδο μαζί μισό -μισό
Οδηγίες
Για τα χόρτα -γέμιση
Πλένουμε με άφθονο νερό τα χόρτα μας και κόβουμε μόνο τα φύλλα .
Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη και σε δυνατή θερμοκρασία (στο 9 ) ρίχνουμε το λάδι μας και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μας (φρέσκα και ξερά ).
Σωτάρουμε ελαφρά ανακατεύοντας 2-3 φορές και προσθέτουμε τα χόρτα μας .
Ανακατεύουμε ξανά , κατεβάζουμε την θερμοκρασία μας στο 5-6 αφήνοντας τα χόρτα να βγάλουν τα υγρά τους και να σοταριστούν για 20 λεπτά περίπου .
Κατεβάζουμε από την φωτιά , τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και αφήνουμε να κρυώσουν . Αφού κρυώσει η γέμιση αν θέλουμε προσθέτουμε και φέτα ή ξινή μυζήθρα .
Πατώντας τον σύνδεσμο μπορούμε να δούμε αναλυτικά βήμα βήμα πως σοτάρουμε τα χόρτα .
Για το φύλλο
Αποψύχουμε τα φύλλα μας σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανοίγουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας και βουτυρώνουμε ελαφρά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Σουρώνουμε όλο το φύλλο αφήνοντας λίγο την μια άκρη να προεξέχει.
Στην στενή πλευρά του φύλλου βάζουμε 3 κουταλιές γέμιση όπως φαίνεται στις φωνογραφίες.
Χωρίζουμε το φύλλο σε 3 κομμάτια.
Επανωτίζουμε το φύλλο που προεξέχει πάνω στην γέμιση και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
Γυρνάμε ανάποδα το πιτάκι ώστε οι άκρες να είναι από κάτω και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα πιτάκια.
Αλείφουμε με βούτυρο όλα τα πιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 20-30 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
0 comments