Χαλβάς κατσαρόλας με νηστίσιμη μους σοκολάτας! | Aspas_recipes

Χαλβάς κατσαρόλας με νηστίσιμη μους σοκολάτας!

  xalvas-me-moys-sokolatas7

Πεντανόστιμο νηστίσιμο γλυκό σε μορφή τούρτας με μους σοκολάτας! Λαχταριστό, νόστιμο , οικονομικό γλυκό που θα εντυπωσιάσει και θα ξετρελάνει τους αγαπημένους σας !

Δείτε περισσότερες Συνταγές για χαλβά 

xalvas-me-moys-sokolatas

Για τον #σιμιγδαλένιο #χαλβά θα χρειαστούμε :

Υλικά για φόρμα 20 εκατοστών 

Για τον χαλβά

1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

1/2 κούπα λάδι 

Για το σιρόπι

3/4 κούπας ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 ξυλάκι κανέλα

ξύσμα πορτοκαλιού από μισό πορτοκάλι (προαιρετικά )

Μετράμε με την ίδια κούπα όλα τα υλικά μας 

Για την #Μους  #Σοκολάτας 

200 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας

128 ml νερό βρύσης πόσιμο 

xalvas-me-moys-sokolatas1

Οδηγίες για τον #χαλβά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε στην φωτιά σε δυνατή ένταση και βράζουμε για 5 λεπτά να διαλυθεί καλά η ζάχαρη .

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη .

xalvas-me-moys-sokolatas3

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα 2 σιμιγδάλια.

Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να καβουρντιστεί καλά το σιμιγδάλι και να πάρει χρώμα ο χαλβάς μας .

Αποσύρουμε στιγμιαία από την φωτιά και προσθέτουμε το καυτό σιρόπι σιγά σιγά(προσοχή γιατί ο χαλβάς πιτσιλάει και μπορεί να μας κάψει. )

xalvas-me-moys-sokolatas4

Ξανατοποθετούμε στην φωτιά χαμηλώνουμε την ένταση (σε εστία στο 6-7 ) κια ανακατεύουμε ζωηρά τον χαλβάς μας μέχρι να πήξει.

Καυτός όπως είναι ο #χαλβάς τον τοποθετούμε στην φόρμα μας .

Αφήνουμε τον #χαλβά μας σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και αν θέλουμε τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει πιο γρήγορα.

Ετοιμάζουμε την #Μους Σοκολάτας 

Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.

Στον βραστήρα ή στο μπρίκι ζεσταίνουμε νερό να γίνει καυτό.

xalvas-me-moys-sokolatas5

Περιχύνουμε το καυτό νερό στην κουβερτούρα και  περιμένουμε για 1 λεπτό.

Κατόπιν ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε παγάκια και κρύο νερό από το ψυγείο. 

Τοποθετούμε μέσα στο μπολ με τα παγάκια το μπολ με την λιωμένη σοκολάτα.

xalvas-me-moys-sokolatas6

Με ένα μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ένταση το μείγμα.

Σιγά -σιγά η σοκολάτα αφρατεύει και αρχίζει να σφίγγει.

Αφαιρούμε  το μπολ από τα παγάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα με σύρμα χειρός μέχρι να πάρει την βελούδινη υφή που επιθυμούμε .

Προσοχή μην  παραχτυπήσετε την  #νηστίσιμη  #μους ενώ είναι μέσα στα παγάκια παραπάνω γιατί θα σφίξει υπερβολικά.

xalvas-me-moys-sokolatas2

Συμβουλές 

Ο #χαλβάς είναι σχετικά άγλυκoς. Μπορούμε  να προσθέσουμε  παραπάνω ζάχαρη αν θέλουμε.

Παρουσίαση 
.
Αφαιρούμε τον #χαλβά από το ψυγείο και αναποδογυρίζουμε πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος.

xalvas-me-moys-sokolatas8

Βάζουμε την #νηστίσιμη #μους #σοκολάτας σε  κορνέ και διακοσμούμε τον χαλβάς μας.

Έτοιμο το θεσπέσιο γλυκό μας.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διατηρούμε τον #σιμιγδαλένιο #χαλβά με μους σοκολάτας  στο ψυγείο. 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments