Κέικ καραμέλα με 3 υλικά και επικάλυψη καραμέλα!! | Aspas_recipes

Κέικ καραμέλα με 3 υλικά και επικάλυψη καραμέλα!!

keik-karamela-me-3-ylika

Ένα κέικ με γεύση και επικάλυψη καραμέλα! Ιδανική συνταγή για όσους αγαπούν την  καραμέλα!

Δείτε περισσότερες Συνταγές με καραμέλα

caramel-cake-with-3-ingredients

Για το κέικ

400 γρ. dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο )

4 αβγά, μέτρια ή 3 μεγάλα

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα κόκκινη )

keik-karamela

Για την επικάλυψη

1 φακελάκι κρέμα στιγμής Γιώτης  με γεύση καραμέλα 

γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Σάλτσα καραμέλας (προαιρετικά)

kaeik-karamelas

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το dulce de leche, τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά επιπλέον.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα 10x30 εκ.

keik-karamela-vima-vima

Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ανάλογα  τον φούρνο.

Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν το κέικ  κρυώσει πολύ καλά κόβουμε  με πριονωτό μαχαίρι μια φέτα από το πάνω μέρος του κέικ . Την φέτα αυτή την κάνουμε τρίμματα και τα κρατάμε στην άκρη για την επικάλυψη .

keik-karamela-me-3-ylika

Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής με γεύση καραμέλα . Περιχύνουμε το κέικ με την κρέμα και τα τρίματα κέικ . Αν θέλουμε ρίχνουμε και  μερικές κουταλιές σάλτσα καραμέλας.

efkolo-keik-karamela

Μυστικά 

Για να γίνει αφράτο το κέικ θέλει φαρίνα κόκκινη και όχι αλεύρι για όλες τις χρήσεις με μπείκιν.

Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη 

Καλή επιτυχία!!!!


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments