Εύκολη μαρμελάδα βερίκοκο στον φούρνο!!(3)

marmelada-verikoko-ston-fourno

Πεντανόστιμη #μαρμελάδα εύκολα και ξεκούραστα. Βάλτε τα φρούτα σας στο ταψί και μετά από μια ώρα έχετε μια απίθανη #μαρμελάδα στο πάτο σας για να την απολαύσετε με το γιαουρτάκι σας ή με το ψωμάκι σας. Χρησιμοποιήστε την #μαρμελάδα σαν γέμιση σε γλυκά όπως κέικ και πάστα φλώρα ή ακόμα και για να γυαλίσετε φρούτα σε τάρτες.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μαρμελάδες

marmelada-verikoko-ston-fourno1

Για ην εύκολη #μαρμελάδα #βερίκοκο στον φούρνο θα χρειαστούμε:

Υλικά

1 κιλό βερίκοκα

300 γρaμμάρια  ζάχαρη

χυμό ενός λεμονιού

τα κουκούτσια από τα βερίκοκα 

1 λαδόκολλα

marmelada-verikoko-ston-fourno2

Οδηγίες

 Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 

Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί  τα βερίκοκα μαζί με την ζάχαρη .Τα αφήνουμε 2-3 ώρες  στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη .

marmelada-verikoko-ston-fourno3

Προσθέτουμε  το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Σε ένα τούλι βάφτισης βάζουμε  τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας .

Βρέχουμε μια λαδόκολλα κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης την στραγγίζουμε και την απλώνουμε στο ταψί μας. 

marmelada-verikoko-ston-fourno4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C αντιστάσεις   και ψήνουμε για 1.5 ώρα περίπου.

 Προσοχή φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει η ποσότητα μας μέχρι  τη μέση του ταψιού . Χρησιμοποιούμε λοιπόν πολύ μεγάλο ταψί . 

marmelada-verikoko-ston-fourno5

Βγάζουμε την μαρμελάδα μας από τον φούρνο  και αφαιρούμε το τούλι με τα κουκούτσια (τα οποία βοηθούν και αυτά  στο να πήξει η μαρμελάδα και δίνουν περισσότερο άρωμα και γεύση ) .

Πολτοποιούμε την μαρμελάδα  στο moulti ή με το εργαλείο του πουρέ ανάλογα αν θέλουμε να έχει μέσα κομμάτια φρούτου ή όχι. 

marmelada-verikoko-ston-fourno6

Καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν κάθεται στην ράχη ενός κουταλιού χωρίς να τρέχει σαν σιρόπι.

marmelada-verikoko-ston-fourno7

Να θυμάστε πως όσο κρυώνει η μαρμελάδα σφίγγει .

marmelada-verikoko-ston-fourno8

Βάζουμε σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα την καυτή  μαρμελάδα  κλείνουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω για 24 ώρες.

Καλή επιτυχία!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments