Πεντανόστιμη #μαρμελάδα εύκολα και ξεκούραστα. Βάλτε τα φρούτα σας στο ταψί και μετά από μια ώρα έχετε μια απίθανη #μαρμελάδα στο πάτο σας για να την απολαύσετε με το γιαουρτάκι σας ή με το ψωμάκι σας. Χρησιμοποιήστε την #μαρμελάδα σαν γέμιση σε γλυκά όπως κέικ και πάστα φλώρα ή ακόμα και για να γυαλίσετε φρούτα σε τάρτες.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για μαρμελάδες
Για ην εύκολη #μαρμελάδα #βερίκοκο στον φούρνο θα χρειαστούμε:
Υλικά
1 κιλό βερίκοκα
300 γρaμμάρια ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού
τα κουκούτσια από τα βερίκοκα
1 λαδόκολλα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τα βερίκοκα μαζί με την ζάχαρη .Τα αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη .
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα τούλι βάφτισης βάζουμε τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας .
Βρέχουμε μια λαδόκολλα κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης την στραγγίζουμε και την απλώνουμε στο ταψί μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C αντιστάσεις και ψήνουμε για 1.5 ώρα περίπου.
Προσοχή φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει η ποσότητα μας μέχρι τη μέση του ταψιού . Χρησιμοποιούμε λοιπόν πολύ μεγάλο ταψί .
Βγάζουμε την μαρμελάδα μας από τον φούρνο και αφαιρούμε το τούλι με τα κουκούτσια (τα οποία βοηθούν και αυτά στο να πήξει η μαρμελάδα και δίνουν περισσότερο άρωμα και γεύση ) .
Πολτοποιούμε την μαρμελάδα στο moulti ή με το εργαλείο του πουρέ ανάλογα αν θέλουμε να έχει μέσα κομμάτια φρούτου ή όχι.
Καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν κάθεται στην ράχη ενός κουταλιού χωρίς να τρέχει σαν σιρόπι.
Να θυμάστε πως όσο κρυώνει η μαρμελάδα σφίγγει .
Βάζουμε σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα την καυτή μαρμελάδα κλείνουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω για 24 ώρες.
Καλή επιτυχία!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments