Εύκολο και νόστιμο γλυκό με σπιτική καραμέλα! Ιδανικό για όσους λατρεύουν την καραμέλα και για κέρασμα με το απογευματινό σας καφεδάκι ή μετά από ένα πλούσιο τραπέζι.
Αν σας αρέσει και εσάς η καραμέλα δείτε και αυτές τις συνταγές
Για αυτό το πεντανόστιμο cheesecake καραμέλα θα χρειαστούμε:
Υλικά για την βάση
125 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτιμπέρ
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 10%
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
160 γραμμάρια από την έτοιμη καραμέλα που φτιάξαμε
30 γραμμάρια άχνη ζάχαρη (προαιρετικά )
Για την επικάλυψη
160 γραμμάρια καραμέλα
μπισκότο
Ετοιμάζουμε την καραμέλα
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία (7 για εστίες ) ρίχνουμε την ζάχαρη αφήνοντας την να λιώσει πλήρως χωρίς να μείνουν σβώλοι ζάχαρης .
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο . Ανακατεύουμε και πάλι.
Δεν φεύγουμε πάνω από το τηγάνι. Η καραμέλα αρχίζει και πήζει. Είναι έτοιμη.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά ,τοποθετούμε την καραμέλα σε ένα μπολάκι και αφήνουμε να κρυώσει . Όσο κρυώνει η καραμέλα πήζει .
Η καραμέλα γίνεται πολύ εύκολα αρκεί να είμαστε πάνω από το τηγάνι.
Η δοσολογία της καραμέλας είναι 330 γραμμάρια
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τοποθετούμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με το βούτυρο.
Καλύπτουμε με μεμβράνη την φόρμα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα
Σε μπολ του μίξερ τοποθετούμε το τυρί κρέμα , το γιαούρτι , και την κρέμα γάλακτος,
Χτυπάμε σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ανάλαφρη κρέμα. Η κρέμα δεν είναι πολύ σφιχτή αλλά στέκεται όταν την σηκώνουμε με ένα κουτάλι.
Χτυπάμε το μείγμα κρέμα γάλακτος -τυρί κρέμα όχι πάρα πολύ ώστε να έχουμε υφή σαν το γιαούρτι.
Αν θέλουμε την κρέμα μας πιο γλυκιά προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη .
Προσθέτουμε στην κρέμα μας 160 γραμμάρια κρύα σάλτσα καραμέλα και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε την φόρμα μας από το ψυγείο και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης την κρέμα . Στρώνουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη την φόρμα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 8 ώρες.
Ξεφορμάρουμε από την φόρμα ,τοποθετούμε πάνω στο γλυκό μας την καραμέλα, και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Μυστικά
Μπορείτε να καταψύξετε το γλυκό και να σερβιριστεί και σαν παγωτό αφού πρώτα το αφήσετε για λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram .
0 comments