Το πιο νόστιμο chessecake καραμέλα ! | Aspas_recipes

Το πιο νόστιμο chessecake καραμέλα !

Εύκολο και νόστιμο γλυκό με σπιτική καραμέλα! Ιδανικό για όσους λατρεύουν την καραμέλα και για κέρασμα με το απογευματινό σας καφεδάκι ή μετά από ένα πλούσιο τραπέζι.

Αν σας αρέσει και εσάς  η καραμέλα δείτε και αυτές τις συνταγές

Για αυτό το πεντανόστιμο  cheesecake καραμέλα θα χρειαστούμε: 

Υλικά για την βάση

125 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτιμπέρ 

60  γραμμάρια  βούτυρο λιωμένο

Για την καραμέλα 

200  γραμμάρια ζάχαρη

25 γραμμάρια βούτυρο (όχι μαργαρίνη )

200 ml κρέμα γάλακτος 35-38 % λιπαρά 

Δείτε στο βίντεο πως φτιάχνουμε την καραμέλα 


Για την κρέμα

200 γραμμάρια τυρί κρέμα

100 γραμμάρια  γιαούρτι  στραγγιστό 10%

400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 

160 γραμμάρια   από την έτοιμη καραμέλα που φτιάξαμε 

30 γραμμάρια  άχνη ζάχαρη (προαιρετικά )

Για την επικάλυψη 

160 γραμμάρια καραμέλα 

μπισκότο 


Οδηγίες

Ετοιμάζουμε την καραμέλα

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία (7 για εστίες ) ρίχνουμε την ζάχαρη αφήνοντας την να λιώσει πλήρως  χωρίς να μείνουν σβώλοι ζάχαρης .

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο . Ανακατεύουμε και πάλι.

Προσθέτουμε τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Δεν φεύγουμε πάνω από το τηγάνι. Η καραμέλα αρχίζει και πήζει. Είναι έτοιμη.

Αποσύρουμε  το τηγάνι από την φωτιά ,τοποθετούμε  την καραμέλα σε ένα μπολάκι και αφήνουμε να κρυώσει . Όσο κρυώνει η καραμέλα πήζει .

Η καραμέλα γίνεται πολύ εύκολα αρκεί να είμαστε πάνω από το τηγάνι.

Η δοσολογία της καραμέλας είναι 330 γραμμάρια 


Για την βάση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τοποθετούμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με το βούτυρο.

Στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκατοστών  το μείγμα μπισκότου , πατώντας πολύ καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού ή ενός ποτηριού. 

Καλύπτουμε με μεμβράνη την φόρμα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα

Σε μπολ του μίξερ τοποθετούμε το τυρί κρέμα , το γιαούρτι , και την κρέμα γάλακτος,

Χτυπάμε σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ανάλαφρη κρέμα. Η κρέμα δεν είναι πολύ σφιχτή αλλά στέκεται όταν την σηκώνουμε με ένα κουτάλι.

Χτυπάμε το μείγμα κρέμα γάλακτος -τυρί κρέμα όχι πάρα πολύ ώστε να έχουμε  υφή σαν το γιαούρτι.

Αν θέλουμε την κρέμα μας πιο γλυκιά προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη .

Προσθέτουμε στην κρέμα μας 160 γραμμάρια  κρύα  σάλτσα καραμέλα και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε την  φόρμα μας από το ψυγείο και ρίχνουμε  σε όλη την επιφάνεια της βάσης την κρέμα . Στρώνουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη την φόρμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 8 ώρες.

Ξεφορμάρουμε από την φόρμα ,τοποθετούμε πάνω στο γλυκό μας την καραμέλα,  και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με  τριμμένα μπισκότα. 

Μυστικά 

Μπορείτε να καταψύξετε το γλυκό και να σερβιριστεί και σαν παγωτό αφού πρώτα το αφήσετε για λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Καλή σας επιτυχία!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram .


0 comments