Εύκολο και νόστιμο γλυκό με γεύση καραμέλα! Ιδανικό για όσους λατρεύουν την καραμέλα και για κέρασμα με το απογευματινό σας καφεδάκι ή μετά από ένα πλούσιο τραπέζι.
Αν σας αρέσει και εσάς η καραμέλα δείτε και αυτές τις συνταγές
Για αυτό το πεντανόστιμο cheesecake καραμέλα θα χρειαστούμε:
Υλικά για την βάση
250 γραμμάρια μπισκότα
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για την καραμέλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νερό
40 γραμμάρια βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
Εναλλακτικά δείτε αυτή την συνταγή για σάλτσα καραμέλα
Για την κρέμα
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
50 γραμμάρια γιαούρτι
30 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
400 ml κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι νερού από την έτοιμη καραμέλα που φτιάξαμε
Οδηγίες
Για την βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τοποθετούμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με το βούτυρο.
Στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 24-26 cm το μείγμα μπισκότου , πατώντας πολύ καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού ή ενός ποτηριού.
Καλύπτουμε με μεμβράνη την φόρμα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την καραμέλα
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία (7 για εστίες )ρίχνουμε την ζάχαρη αφήνοντας την να λιώσει. Προσθέτουμε με προσοχή το νερό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο . Ανακατεύουμε και πάλι.
Προσθέτουμε τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δεν φεύγουμε πάνω από το τηγάνι. Η καραμέλα αρχίζει και πήζει. Είναι έτοιμη.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά ,τοποθετήστε την καραμέλα σε ένα μπολάκι και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Η καραμέλα γίνεται πολύ εύκολα αρκεί να είμαστε πάνω από το τηγάνι.
Για την κρέμα
Σε μπολ του μίξερ τοποθετούμε το τυρί κρέμα , το γιαούρτι ,την άχνη και την κρέμα γάλακτος,
Χτυπάμε σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ανάλαφρη κρέμα. Η κρέμα δεν είναι πολύ σφιχτή αλλά στέκεται όταν την σηκώνουμε με ένα κουτάλι.
Χτυπάμε το μείγμα κρέμα γάλακτος -τυρί κρέμα όχι πάρα πολύ ώστε να έχουμε υφή σαν το γιαούρτι.
Προσθέτουμε στην κρέμα μας 1/2 ποτήρι νερού ή (3-4 γεμάτες κουταλιές ) κρύα σάλτσα καραμέλα και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε την φόρμα μας από το ψυγείο και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης την κρέμα . Στρώνουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη την φόρμα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 8 ώρες.
Τοποθετούμε πάνω στο γλυκό μας την καραμέλα, ξεφορμάρουμε από την φόρμα και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Μυστικά
Αν σας περισσέψει μείγμα μπορούμε να κάνουμε και ατομικά cheesecake σε ποτηράκια !
Μπορείτε να καταψύξετε το γλυκό και να σερβιριστεί και σαν παγωτό αφού πρώτα το αφήσετε για λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram .
0 comments