Το πιο νόστιμο chessecake καραμέλα γλυκό ή παγωτό!

cheesecake-caramela1

Εύκολο και νόστιμο γλυκό με γεύση καραμέλα! Ιδανικό για όσους λατρεύουν την καραμέλα και για κέρασμα με το απογευματινό σας καφεδάκι ή μετά από ένα πλούσιο τραπέζι.

Αν σας αρέσει και εσάς  η καραμέλα δείτε και αυτές τις συνταγές

cheesecake-caramela2

Για αυτό το πεντανόστιμο  cheesecake καραμέλα θα χρειαστούμε: 

Υλικά για την βάση

250 γρ μπισκότα

100 γρ βούτυρο λιωμένο

cheesecake-caramela3

Για την καραμέλα 

1 κούπα ζάχαρη

2 κ. σούπας νερό

40 γρ βούτυρο 

100 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι υγρή βανίλια

Ενναλακτικά δείτε αυτή την συνταγή για σάλτσα καραμέλα 

cheesecake-caramela4

Για την κρέμα

250 γρ τυρί κρέμα

50 γρ γιαούρτι ή 1/4 κούπας

30 γρ άχνη ζάχαρη ή 1/4 κούπας

400 ml κρέμα γάλακτος ή 2 κούπες

1/2 ποτήρι νερού  από την έτοιμη καραμέλα που φτιάξαμε 

cheesecake-caramela5

Οδηγίες

Για την βάση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τοποθετούμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ και ανακατευτούμε πολύ καλά με το βούτυρο.

cheesecake-caramela6

Στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 24-26 cm  το μείγμα μπισκότου , πατώντας πολύ καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού ή ενός ποτηριού. 

Καλύπτουμε με μεμβράνη την φόρμα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο.

cheesecake-caramela7

Ετοιμάζουμε την καραμέλα

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία (7 για εστίες )ρίχνουμε την ζάχαρη αφήνοντας την να λιώσει. Προσθέτουμε με προσοχή το νερό . 

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο . Ανακατεύουμε και πάλι.

cheesecake-caramela8

Προσθέτουμε τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Δεν φεύγουμε πάνω από το τηγάνι. Η καραμέλα αρχίζει και πήζει. Είναι έτοιμη.

Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά ,τοποθετήστε την καραμέλα σε ένα μπολάκι και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Η καραμέλα γίνεται πολύ εύκολα αρκεί να είμαστε πάνω από το τηγάνι.

cheesecake-caramela9

Για την κρέμα

Σε μπολ του μίξερ τοποθετούμε το τυρί κρέμα την άχνη και την κρέμα γάλακτος,

Χτυπάμε σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ανάλαφρη κρέμα. Η κρέμα δεν είναι πολύ σφιχτή αλλα στέκεται όταν την σηκώνουμε με ένα κουτάλι.

Χτυπάμε το μείγμα κρέμα γάλακτος -τυρι κρέμα όχι πάρα πολύ ώστε να έχουμε σφιχτή συνταγή αλλα υφή σαν το γιαούρτι.

cheesecake-caramela10

Προσθέτουμε στην κρέμα μας 1/2 ποτήρι νερού ή (3-4 γεμάτες κουταλιές ) κρύα  σάλτσα καραμέλα και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε την  φόρμα μας από το ψυγείο και ρίχνουμε  σε όλη την επιφάνεια της βάσης την κρέμα . Στρώνουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη την φόρμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 8 ώρες.

Τοποθετούμε πάνω στο γλυκό μας την καραμέλα, ξεφορμάρουμε από την φόρμα και σερβίρουμε σε κομμάτια.

cheesecake-caramela11

Μυστικά 

Αν σας περισσέψει μείγμα μπορούμε να κάνουμε και ατομικά cheesecake σε ποτηράκια !

Μπορείτε να καταψύξετε το γλυκό και να σερβιριστεί και σαν παγωτό αφού πρώτα το αφήσετε για λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Καλή σας επιτυχία!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments