Tούρτα παγωτό semifreddo τιραμισού!!!

efkolh-tourta-pagoto-tiramisu

Καλοκαίρι- γενέθλια -ζέστη και επιλογή τούρτας . Τι καλύτερο από μια τούρτα παγωτό λοιπόν?Τούρτα παγωτό #τιραμισού φτιάξαμε με την κόρη μου (βάζοντας ή μικρή τα υλικά στον κάδο του μίξερ) για να γιορτάσουμε τα γενέθλια μας και να σβήσουμε το κεράκι των 6 χρόνων μας. 

Δείτε περισσότερες συνταγές με Παγωτά 

efkolh-tourta-pagoto-tiramisu1

Για το #semifreddo tiramisu θα χρειαστούμε :

Υλικά: 

230 γραμμάρια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 

450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

250 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

2 κουταλιές σούπας  στιγμιαίο καφέ (εσπρέσο)

παντεσπάνι σοκολάτας ή Σαβαγιάρ

Κακάο σκόνη για πασπάλισμα 

Υλικά για το σιρόπι:

200 ml νερό

100 γραμμάρια ζάχαρη

2 κουταλιές σούπας στιγμιαίο καφέ

efkolh-tourta-pagoto-tiramisu2

Οδηγίες

Αρχικά ετοιμάζουμε  το σιρόπι.

Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε την ζάχαρη , το νερό και τον καφέ.

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ο καφές. Τοποθετούμε στην φωτιά και ανακατεύουμε τόσο όσο να λιώσει η ζάχαρη 

Αποσύρουμε από την εστία .

Κόβουμε το παντεσπάνι μας σε δύο πολύ λεπτές φέτες. 

Τοποθετούμε το παντεσπάνι σε τσέρκι ή σε στρογγυλή φόρμα  ή σε φόρμα με  αποσπώμενο πάτο.

Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι μας με πινέλο.

efkolh-tourta-pagoto-tiramisu3

Ενναλακτικά ρίχνουμε ένα ένα τα σαβαγιαρ μας στο ζεστό σιρόπι για 1-2 δευτερόλεπτα γυρνώντας τα και από τις 2 πλευρές  και τα στρώνουμε στον πάτο από μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα ταψάκι.

efkolh-tourta-pagoto-tiramisu4

Ετοιμάζουμε το semifreddo

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει την μορφή γιαουρτιού.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα , το ζαχαρούχο, τον καφέ και τα χτυπάμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια πολύ αφράτη ντελικάτη κρέμα.

Ρίχνουμε την μισή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι μας.

efkolh-tourta-pagoto-tiramisu5

Κόβουμε το δεύτερο παντεσπάνι περιμετρικά με την βοήθεια ενός πιάτου σε 1-2 cm μικρότερο από το πρώτο. 

Καλύπτουμε την κρέμα με το δεύτερο παντεσπάνι . Σιροπιάζουμε ξανά και προσεκτικά με το πινέλο. Εναλλακτικά βάζουμε άλλη μια στρώση Σαβαγιάρ.

Τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα παγωτού πάνω από το παντεσπάνι.

Καλύπτουμε με διαφανής μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει και να παγώσει καλά.

Διακοσμούμε με σκόνη κακάο κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!!

efkolh-tourta-pagoto-tiramisu6

Μυστικά

Αφήστε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου προτού να σερβίρετε!

efkolh-tourta-pagoto-tiramisu7

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments