Τεχνική: για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ!

texnikh-keik

Για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ.

Κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα κέικ σε μακρόστενη φόρμα καλό είναι να κάνουμε την παρακάτω τεχνική:

texnikh-keik1

1 ) Με μια σπάτουλα στρώνουμε-ισιώνουμε  καλά την επιφάνεια του κέικ.

2 ) Χτυπάμε την φόρμα με το μείγμα του κέικ πάνω στον πάγκο δυνατά 2-3 φορές για να φύγει ο αέρας .

3 ) Παίρνουμε ένα μαχαίρι  το  βουτάμε σε λάδι ή λιωμένο βούτυρο και έπειτα το περνάμε κατά μήκος του κέικ, τραβώντας μια γραμμή στο κέντρο του. (σαν να το κόβουμε στην μέση ).

Από αυτό το σημείο θα διαφεύγει ο αέρας στο ψήσιμο και θα δούμε ότι το κέικ  θα φουσκώσει ανομοιόμορφα.

Καλή επιτυχία!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 

0 comments