Νόστιμοι πατατοκεφτέδες με λίγα υλικά γίνονται εύκολα και σε λίγη ώρα έχουμε ένα νόστιμο ορεκτικό, σνακ ή και βραδινό στο τραπέζι μας .
Δείτε ακόμα Πατατόπιτα / Πατατοκεφτέδες αλλιώς / Με πατάτες και τυριά
Υλικά
2 κιλά πατάτες περίπου
3 αυγά
300 γραμμάρια ανθότυρο ξηρό ή κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο(προαιρετικά)
μυρωδικά (μαϊντανός , άνηθος, δυόσμος ότι σας αρέσει ψιλοκομμένα)
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε , πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν .
Όσο είναι ακόμα ζεστές με το εργαλείο του πουρέ τις πατάμε να λιώσουν καλά να γίνουν σαν πουρές και να μην έχουν γρομπαλάκια.
Προσθέτω τα αυγά χτυπημένα , το τυρί τριμμένο , το κρεμμυδάκι (το έχουμε στύψει με τα χέρια μας ) το αλάτι ,πιπέρι και τα μυρωδικά τα θέλουμε ψιλοκομμένα ή στο multi .
Ανακατεύω καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Η ζύμη είναι αέρινη , πολύ αφράτη .Αν σας βγει αραιή (προσθέστε λίγο φρυγανιά).
Πλάθω σε κεφτέδες και τους αλευρώνω 2 φορές γιατί το πρώτο στρώμα αλευριού το απορροφάει.
Τηγανίζω σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για το περίσσιο λάδι
Συμβουλές
1.Μπορειτε να παραλείψετε τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι -εγώ δεν έβαλα γιατί η μικρή μου δεν τα τρώει.
2.Μπορείτε να παραλείψετε την 1 ώρα αναμονής στο ψυγείο . Λαδώστε τα χέρια σας πάρτε μικρά κομμάτια ζύμης αλευρώστε και τηγανίστε. Βέβαια βάζοντας το μείγμα στο ψυγείο ενώνονται τα υλικά και το μείγμα σφίγγει και είναι πιο εύκολο στην χρήση του.
3.Αν το μείγμα βγει αραιό (εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών )προσθέστε ελάχιστη φρυγανιά για να δέσει η ζύμη.
Καλή σας επιτυχία !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments