Πατάτες γιαχνί ή μπλουμ! | Aspas_recipes

Πατάτες γιαχνί ή μπλουμ!

patates-giaxni

Πεντανόστιμες πατάτες γιαχνί στην κατσαρόλα ή αλλιώς κοκκινιστές πατάτες μπλουμ! Ένα από τα πιο νόστιμα, εύκολα, νηστίσιμα και αγαπημένα φαγητά της ελληνική κουζίνας. Ιδανική συνταγή για νηστεία ή για γρήγορο εύκολο καθημερινό μαγείρεμα.

Πάρτε ακόμα περισσότερες ιδέες για Νηστίσιμα φαγητά

Υλικά

1 κιλό πατάτες μέτριες

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

4 μέτριες φρέσκες ντομάτες τριμμένες ή 1 Ντοματάκι κονσέρβα

1-2 πιπεριές Φλωρίνης

1 κ.σ πελτέ ντομάτας (ντοματοπελτέ)

αλάτι-πιπέρι

pattates-mploum1

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε στα τέσσερα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να λαδωθούν μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί ο πελτές για 1′ και να βγάλει τα αρώματα του.

vima-vima-patates-giaxni2

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και την πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια . Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να  μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 25′. Προσοχή όμως να μη λιώσουν.

nistisimo-faghto-patates3

Μυστικά από την Αργυρώ για τέλειες πατάτες γιαχνί με πελτέ, γνωστές και ως πατάτες μπλουμ!

  1. Αν χρειαστεί μπορειτε να προσθέσετε νερό κατά την διάρκεια βρασμού τότε το νερό πρέπει να είναι ζεστό για να μην κοπεί ο βρασμός τους.
  2. Οι πατάτες γιαχνί συνεχίζουν και ψήνονται για τα επόμενα 5′ που θα κατεβάσετε την κατσαρόλα από την εστία. 
  3. Για αυτό τον λόγο όταν τις αποσύρετε από από την εστία πρέπει να έχουν και λίγο ζουμάκι αλλιώς αν έχουν ελάχιστη σάλτσα θα τη ρουφήξουν τα επόμενα 5′ λεπτά και θα στεγνώσουν τελείως.
  4. Οι πατάτες μπλουμ θέλουν στην αρχή δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Μετά, χαμηλώστε σε μέτρια φωτιά ώστε να μη χτυπιούνται στην κατσαρόλα με τον βρασμό και λιώσουν.
  5. Τρώγονται πάντα ζεστές και είναι πεντανόστιμες με τυρί φέτα σε περίοδο που δεν νηστεύετε.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 



0 comments