Πεντανόστιμες πατάτες γιαχνί στην κατσαρόλα ή αλλιώς κοκκινιστές πατάτες μπλουμ! Ένα από τα πιο νόστιμα, εύκολα, νηστίσιμα και αγαπημένα φαγητά της ελληνική κουζίνας. Ιδανική συνταγή για νηστεία ή για γρήγορο εύκολο καθημερινό μαγείρεμα.
Πάρτε ακόμα περισσότερες ιδέες για Νηστίσιμα φαγητά
Υλικά
1 κιλό πατάτες μέτριες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
4 μέτριες φρέσκες ντομάτες τριμμένες ή 1 Ντοματάκι κονσέρβα
1-2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κ.σ πελτέ ντομάτας (ντοματοπελτέ)
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε στα τέσσερα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να λαδωθούν μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί ο πελτές για 1′ και να βγάλει τα αρώματα του.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και την πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια . Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 25′. Προσοχή όμως να μη λιώσουν.
Μυστικά από την Αργυρώ για τέλειες πατάτες γιαχνί με πελτέ, γνωστές και ως πατάτες μπλουμ!
- Αν χρειαστεί μπορειτε να προσθέσετε νερό κατά την διάρκεια βρασμού τότε το νερό πρέπει να είναι ζεστό για να μην κοπεί ο βρασμός τους.
- Οι πατάτες γιαχνί συνεχίζουν και ψήνονται για τα επόμενα 5′ που θα κατεβάσετε την κατσαρόλα από την εστία.
- Για αυτό τον λόγο όταν τις αποσύρετε από από την εστία πρέπει να έχουν και λίγο ζουμάκι αλλιώς αν έχουν ελάχιστη σάλτσα θα τη ρουφήξουν τα επόμενα 5′ λεπτά και θα στεγνώσουν τελείως.
- Οι πατάτες μπλουμ θέλουν στην αρχή δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Μετά, χαμηλώστε σε μέτρια φωτιά ώστε να μη χτυπιούνται στην κατσαρόλα με τον βρασμό και λιώσουν.
- Τρώγονται πάντα ζεστές και είναι πεντανόστιμες με τυρί φέτα σε περίοδο που δεν νηστεύετε.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments