Γαριδομακαρονάδα αγαπημένη , πεντανόστιμη με σαλτσούλα και τσικουδιά.
Δείτε ακόμα Χταποδάκι κοκκινιστό / Καλαμαράκια γεμιστά / Ταραμοσαλάτα
Υλικά
1 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλιά σούπας πελτέ
3-4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο
50 ml ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια βίδες
Οδηγίες
Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα κεφάλια, τα οποία αφού τα πλύνουμε πολύ καλά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 300ml νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη. Αφήνουμε 10 γαρίδες με το κέλυφος για την διακόσμηση και αν θέλουμε καθαρίζουμε τις υπόλοιπες.(εγώ της άφησα με τ0 κέλυφος )
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο , προσθέτω τον πελτέ, το κονιάκ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα , τον μαϊντανό, μισό ποτήρι του κρασιού νερό, αλάτι, πιπέρι και όλες τις γαρίδες.
Βράζουμε μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες και να πήξει η σάλτσα μας. Δυο τρία λεπτά πριν ετοιμαστεί η σάλτσα προσθέτουμε το ούζο . Κατεβάζουμε από το μάτι, βγάζουμε όλες τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Εν τω μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό προσθέτοντας νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια .
Αλατίζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια, ΔΕΝ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ, αλλά με δύο πιρούνες τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως διακοσμώντας με τις υπόλοιπες γαρίδες.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
0 comments