Μπιφτέκια με σπυρωτό πιλάφι (καρδιές) | Aspas_recipes

Μπιφτέκια με σπυρωτό πιλάφι (καρδιές)

mpiftekia-pilafi-kardies

 Νόστιμο οικογενειακό φαγητό με διαφορετική εμφάνιση . Η μικρή μου ξετρελάθηκε! Έτσι μαμά θα μου σερβίρεις το φαγητό μου....
 
Δείτε ακόμα   Μοσχαράκι με λαχανικά   /  Μελιτζάνες με πατάτες και μπιφτέκια  / Γιουβαρλάκια 

Υλικά για τον κιμά

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο

1 αυγό

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

4 κουταλιές σούπας φρυγανιά

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο multi

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι 1-2 κ.γ

1/4 ποτήρι νερού νερό

Υλικά για το πιλάφι

1 κούπα  ρύζι κίτρινο

3 κούπες νερό βραστό ή ζωμός κοτόπουλο

λίγο λάδι ή βούτυρο

αλάτι  κατά επιλογή 

mpiftekia-pilafi-kardies2

Οδηγίες για τον κιμά

Σέ ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το νερό αφρατεύει απίστευτα τον κιμά. Το μείγμα μας κολλάει ελάχιστα στα χέρια. Αν κολλάει πολύ προσθέστε λίγο φρυγανιά παραπάνω.

Εγώ τα έκανα στο αντικολλητικό. Αν θέλετε να τα τηγανίστε τα αλευρώνετε πρώτα.

Απλώνω τον κιμά πάνω σε μεμβράνη σαν ζύμη μπισκότου και με κουπ-πατ κόβω σχέδια. 

mpiftekia-pilafi-kardies3

Οδηγίες για το πιλάφι

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω ελάχιστο λάδι ή βούτυρο και το ρύζι. Ανακατεύω μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.

Ρίχνω στο ρύζι το αλάτι και μια μια τις κούπες του νερού. Προσοχή Πιτσιλάει. Αφήνω το ρύζι να βράσει σε δυνατή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Μετά από 15 - 20 λεπτά βλέπω ότι έχει μείνει λίγο νεράκι (το ρύζι έχει φουσκώσει ) και κάνει φουσκαλίδες. Κλείνω την φωτιά σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας , βάζω από πάνω το καπάκι και αφήνω πάνω στο μάτι της κουζίνας.

Για το σχέδιο.

Αφού φουσκώσει καλά το ρύζι μας βάζω το κουπ-πατ στο πιάτο και με ένα κουταλάκι το γεμίζω με το  ρύζι. Πατάω καλά το ρύζι με το κουταλάκι μέσα στο κουπ-πατ και αφαιρώ το κουπ-πατ με προσοχή.  

mpiftekia-pilafi-kardies4

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments