Κέικ με καρδιά έκπληξη!!!! | Aspas_recipes

Κέικ με καρδιά έκπληξη!!!!

keik-kardia-valentinou

Δώστε χώμα και αλλάξτε διάθεση φτιάχνοντας ένα κέικ με καρδιές έκπληξη. Αφράτο, αέρινο, και από γεύση? Φανταστικό !!!

keik-kardia-valentinou1

Υλικά για την σοκολατένια βάση για την καρδιά

180 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

100 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά

60 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο 

60 γραμμάρια γιαούρτι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3ο γραμμάρια  κακάο πικρό σε σκόνη 

1 βανίλια

keik-kardia-valentinou2

Υλικά για τη άσπρη ζύμη 

250  γραμμάρια βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου ή λάδι 

200 γραμμάρια ζάχαρη

4 αυγά

200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

50 γραμμάρια κορν φλάουρ 

1.5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 

Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού 

 keik-kardia-valentinou3

Οδηγίες για την ζύμη κακάο 

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν  και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε  το λάδι ενώ συνεχίζουμε  να ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε  αλεύρι μαζί με το μπέικιν , το κακάο και  την βανίλια.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα των αυγών . Ανακατεύουμε .

keik-kardia-valentinou4

Λαδώνουμε  και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί 28χ18 ,τοποθετούμε την ζύμη μας και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 ° για περίπου 20-25 λεπτά.

keik-kardia-valentinou5

Μετά τον απαραίτητο χρόνο, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

keik-kardia-valentinou6 
keik-kardia-valentinou8

Όταν το κέικ σοκολάτας έχει κρυώσει  κόβουμε πολλές καρδιές με ένα μικρό κόπτη μπισκότων.

keik-kardia-valentinou9

Για την άσπρη ζύμη

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα είναι  αφράτο.

Προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο και το χυμό με το ξύσμα λεμονιού   συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι ,με το κορν φλάουρ και το μπέικιν . Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα μας και ανακατεύουμε  μέχρι να έχουμε  ένα ομοιογενές μείγμα. Η ζύμη είναι έτοιμη. 

keik-kardia-valentinou10

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαία φόρμα 25 cm  για κέικ .

keik-kardia-valentinou11

Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας  με λίγη άσπρη ζύμη .(1/3 ζύμης )

keik-kardia-valentinou12

Προσθέτουμε  τις καρδιές  ανάποδα και καλύπτουμε   από πάνω με όλη τη υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 ° για περίπου 30 -40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

keik-kardia-valentinou13 keik-kardia-valentinou14

Οι χρόνοι ποικίλλουν από φούρνο σε φούρνο, μετά από 30 λεπτά κάνουμε τη δοκιμή οδοντογλυφίδας, εάν η οδοντογλυφίδα είναι στεγνή, το κέικ είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε  από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ   να κρυώσει εντελώς ,αναποδογυρίζουμε και κόβουμε σε φέτες.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.

keik-kardia-valentinou15

Σημειώσεις 

Καταψύξτε  τα κομμάτια καρδιάς για 1 ώρα έτσι ώστε να μην επιπλέουν στο κέικ με την άσπρη ζύμη κατά,το ψήσιμο.

Όταν παγώσουν είναι πιο βαριά και κάθονται στην βάση  της φόρμας .

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 

0 comments