Δώστε χώμα και αλλάξτε διάθεση φτιάχνοντας ένα κέικ με καρδιές έκπληξη. Αφράτο, αέρινο, και από γεύση? Φανταστικό !!!
Δείτε ακόμα Κέικ με μήλα και σταφίδες / Κέικ μωσαϊκό / Κέικ με φράουλες
Υλικά για την σοκολατένια βάση για την καρδιά
180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
60 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
60 γραμμάρια γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3ο γραμμάρια κακάο πικρό σε σκόνη
1 βανίλια
Υλικά για τη άσπρη ζύμη
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή λάδι
200 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια κορν φλάουρ
1.5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
Οδηγίες για την ζύμη κακάο
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε αλεύρι μαζί με το μπέικιν , το κακάο και την βανίλια.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα των αυγών . Ανακατεύουμε .
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί 28χ18 ,τοποθετούμε την ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 ° για περίπου 20-25 λεπτά.
Μετά τον απαραίτητο χρόνο, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Όταν το κέικ σοκολάτας έχει κρυώσει κόβουμε πολλές καρδιές με ένα μικρό κόπτη μπισκότων.
Για την άσπρη ζύμη
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα είναι αφράτο.
Προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο και το χυμό με το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ,με το κορν φλάουρ και το μπέικιν . Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα μας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Η ζύμη είναι έτοιμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαία φόρμα 25 cm για κέικ .
Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας με λίγη άσπρη ζύμη .(1/3 ζύμης )
Προσθέτουμε τις καρδιές ανάποδα και καλύπτουμε από πάνω με όλη τη υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 ° για περίπου 30 -40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Οι χρόνοι ποικίλλουν από φούρνο σε φούρνο, μετά από 30 λεπτά κάνουμε τη δοκιμή οδοντογλυφίδας, εάν η οδοντογλυφίδα είναι στεγνή, το κέικ είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς ,αναποδογυρίζουμε και κόβουμε σε φέτες.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.
Σημειώσεις
Καταψύξτε τα κομμάτια καρδιάς για 1 ώρα έτσι ώστε να μην επιπλέουν στο κέικ με την άσπρη ζύμη κατά,το ψήσιμο.
Όταν παγώσουν είναι πιο βαριά και κάθονται στην βάση της φόρμας .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments