Μηλόπιτα με καραμέλα | Aspas_recipes

Μηλόπιτα με καραμέλα

milopita-me-karamela6

 Για τους λάτρεις της καραμέλας! Ένας απίθανος συνδυασμός μήλου,  κανέλας και καραμέλας! Άκρως εθιστική συνταγή !!!

Δείτε ακόμα  Μηλόπιτα ανάποδη ,   Τριφτή μηλόπιτα  ,    Τάρτα μήλου 

milopita-me-karamela1

Για την μηλόπιτα με καραμέλα θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 αυγά

1/3 φλιτζανιού λάδι

1/3 φλιτζανιού γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα 

1 μήλο σε κυβάκια 

Για την βάση-καραμέλα στο τηγάνι

1 κουταλιά σούπας  βούτυρο

1 φλιτζάνι καραμέλα -Συνταγή (όχι καραμελωμένο ζαχαρούχο)

2 μήλα  καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

milopita-me-karamela2

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεγάλο μπολ με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα αγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε 

 το λάδι, το γάλα ,την κανέλλα και τη βανίλια μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Τέλος ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το μήλο κομμένο σε κυβάκια .

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε την σάλτσα καραμέλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα.

milopita-me-karamela3

Ρίχνουμε αμέσως την καραμέλα  σε ένα στρογγυλό ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό
 χαρτί.

Στρώνουμε  τα μήλα σε ένα κυκλικό μοτίβο με το ένα δίπλα στο άλλο.

 Επαναλαμβάνουμε  μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το κάτω μέρος του ταψιού.

Ρίξτε την ζύμη πάνω σιγά- σιγά από τα μήλα και απλώστε  ομοιόμορφα .

Ψήνουμε για 25 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει καλά .

milopita-me-karamela4

Τοποθετήστε ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο πάνω από το ταψί κέικ στη συνέχεια, αναποδογυρίστε . Η μηλόπιτα αυτή γίνεται πολύ αφράτη και ζουμερή ! Και από άρωμα καραμέλα φυσικά!

Κόβουμε σε φέτες, σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό!

milopita-me-karamela5

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

milopita-me-karamela5

milopita-me-karamela

0 comments