Για τους λάτρεις της καραμέλας! Ένας απίθανος συνδυασμός μήλου, κανέλας και καραμέλας! Άκρως εθιστική συνταγή !!!
Δείτε ακόμα Μηλόπιτα ανάποδη , Τριφτή μηλόπιτα , Τάρτα μήλου
Για την μηλόπιτα με καραμέλα θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού λάδι
1/3 φλιτζανιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1 μήλο σε κυβάκια
Για την βάση-καραμέλα στο τηγάνι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι καραμέλα -Συνταγή (όχι καραμελωμένο ζαχαρούχο)
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα αγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε
το λάδι, το γάλα ,την κανέλλα και τη βανίλια μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Τέλος ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το μήλο κομμένο σε κυβάκια .
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε την σάλτσα καραμέλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα.
Ρίχνουμε αμέσως την καραμέλα σε ένα στρογγυλό ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό
χαρτί.
Στρώνουμε τα μήλα σε ένα κυκλικό μοτίβο με το ένα δίπλα στο άλλο.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το κάτω μέρος του ταψιού.
Ρίχνουμε την ζύμη πάνω σιγά- σιγά από τα μήλα και απλώνουμε ομοιόμορφα .
Ψήνουμε για 25 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει καλά .
Τοποθετήστε ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο πάνω από το ταψί κέικ στη συνέχεια, αναποδογυρίστε . Η μηλόπιτα αυτή γίνεται πολύ αφράτη και ζουμερή ! Και από άρωμα καραμέλα φυσικά!
Κόβουμε σε φέτες, σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments