Υπέροχη χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο. Τραγανή ,αφράτη και πεντανόστιμη!
Δείτε περισσότερες συνταγές για Σπιτικές πίτες
Για την σπιτική χορτόπιτα θα χρειαστούμε :
Υλικά για την ζύμη (για ταψί 40 εκατοστων)
500 γραμμάρια Αλεύρι για πίτες Μάννα
200 ml νερό χλιαρό
100 ml ελαιόλαδο
20 ml (1 σφηνάκι ) ρακή ή ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά για την γέμιση
Διάφορα χόρτα της επιλογής μας.
Οδηγίες
Για την ζύμη
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι και την ρακή. Ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το νερό. Γίνεται μια εύπλαστη, μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Μοιράζουμε την ζύμη μας σε 6 ίσα μπαλάκια.
Ανοίγουμε τα ζυμαράκια μας με λίγο αλευράκι στο μέγεθος ενός πιάτο του γλυκού. Τοποθετώ σε ένα πιάτο ένα ζυμαράκι λαδώνω και από πάνω βάζω άλλο ένα. Έτσι φτιάχνουμε 3 δυάδες από ζυμαράκια.
Παίρνω 2 ζυμαράκια (αυτά που έχουμε το ένα πάνω στο άλλο ) και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο.
Τοποθετούμε το φύλλο μας στο λαδωμένο ταψί μας προσέχοντας να αφήσουμε λίγο παραπάνω ζυμαράκι στις άκρες για να κάνουμε τον κόθρο.
Τοποθετούμε την μισή γέμιση .
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα 2 φύλλα .
Πάνω από την γέμιση στρώνουμε το δεύτερο φύλλο ,τοποθετούμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο της πίτας μας.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, αλείφουμε με ελαιόλαδο, ψεκάζουμε με νερό όλη την επιφάνεια της πίτας και την βάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά περίπου ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
0 comments