Δείτε ακόμα Κρέπες του Ονείρου / Κρέπες με χοιρινό ή κοτόπουλο / Κρέπες κανελόνια
Υλικά
Για τις κρέπες
240 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
60 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
50 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
580 ml γάλα
45 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
500 ml πράσινη φυτική κρέμα γάλακτος
3-4 κουταλιές γεμάτες Μερέντα
Για την επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας
200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι κέικ, το κακάο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Προσθέστε τα αυγά και το 1/3 του γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
Σταδιακά ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι-κόσκινο και βάζουμε το στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο βουτύρου . Ρίχνουμε 1 κουτάλα μείγματος στο τηγάνι.
Μόλις η επιφάνειά της αρχίσει να κάνει φουσκαλίτσες αναποδογυρίστε και αφήστε για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη από το τηγάνι.
Κάντε τις τελευταίες κρέπες 2~3 μεγαλύτερες.
Τοποθετήστε μεμβράνη σε ένα μπολ, στη συνέχεια, τοποθετήστε μία από τις μεγάλες κρέπες.
Απλώνουμε τη σοκολάτα σαντιγί ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε και την τελευταία κρέπα σκεπάζουμε με την μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αφαιρούμε τις κρέπες από το μπολ και ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας.
Διακοσμείστε όπως επιθυμείτε.
extra tip
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και τη σκόνη κακάου.
Για την γέμιση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε την Μερέντα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού. Την ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε βάλει την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Διακοσμούμε με μπισκότα ,ξηρούς καρπούς ,φρούτα ή ότι άλλο θέλουμε.
Καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments