"

Κέικ με γκαζόζα και ινδοκάρυδο αφρός!!!

keik-me-gkazoza

Υπέροχο, αφράτο, ζουμερό κέικ χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο! 

Δείτε ακόμα   Συνταγές για κέικ

keik-me-gkazoza2

Υλικά

1 ποτήρι νερού σπορέλαιο

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι νερού ινδοκάρυδο

1 ποτήρι νερού γκαζόζα ή Sprite

Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ κανέλα

3 1/2 ποτήρια νερού φαρινάπ και ένα κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ ή

3 1/2 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 1/2 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ.

(Με το ίδιο ποτήρι μετράτε όλα τα υλικά -το δικό μου ήταν 200 ml)

keik-me-gkazoza3

Γλάσο πορτοκαλιού με άχνη

Κοσκινίζω την ζάχαρη άχνη (1 -2 ποτήρια )και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι (1-2 κουταλιές της σούπας )με το ξύσμα του, λίγη βανίλια σκόνη για άρωμα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα πηκτό γλάσο . Περιχύνουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

keik-me-gkazoza4

Οδηγίες

Σε ένα μπολ  με σύρμα χτυπάμε  τη ζάχαρη με το λάδι.

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά προσεκτικά προσθέτοντας τα ένα ένα .

Αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά τη φόρμα μας και βάζουμε το μείγμα μας.

keik-me-gkazoza5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45-60  λεπτά να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι.

Αφού κρυώσει καλά το ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε το γλάσο!

keik-me-gkazoza6

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


keik-me-gkazoza7

keik-me-gkazoza8


keik-me-gkazoza9

Φωτογραφία συνταγής από την φίλη μας Chrissa mellidou

Φωτογραφία συνταγής από τη φίλη μας katholiki pitsi

0 comments

">