Τορτελίνια όνειρο...της Άσπας | Aspas_recipes

Τορτελίνια όνειρο...της Άσπας

tortelinia-ogkraten

Τορτέλινια με μανιτάρια , κρέμα γάλακτος και ένα υλικό έκπληξη κάνουν αυτό το φαγητό πεντανόστιμο! Ιδανικό πιάτο για μπουφέ ή για το κυριακάτικο τραπέζι!

 Δείτε ακόμα  Κατσίκα με μακαρόνια / Μακαρονόπιτσα  / Παστίτσιο το εύκολο 

tortelinia-ogkraten1

Υλικά

1 πακέτο τορτελίνια  ( με γέμιση τυριών ) 500 γραμμαρίων

1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο

200 γραμμάρια  gouda τριμμένο

1-2 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης (προαιρετικά)

250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες

Για την σάλτσα 

2 αυγά

500 ml γάλα φρέσκο

500 ml κρέμα γάλακτος

tortelinia-ogkraten3

Οδηγίες

Βράζουμε τα τορτελίνια σε βραστό νερό που έχουμε αλατίσει ελαφρά όσο αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά μας. Προσθέτουμε αν θέλουμε και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. 

Προσθέτουμε  τα μανιτάρια και 100 γρ από το τυρί μας .

tortelinia-ogkraten4

Φτιάχνουμε την σάλτσα μας

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα , την κρέμα γάλακτος και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Περιχύνουμε τα μακαρόνια μας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί μας .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-60 μέχρι να απορροφούν τα υγρά και πάρει χρώμα το τυράκι μας!

tortelinia-ogkraten5

Καλή επιτυχία!!! 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments