Κατσίκα με μακαρόνια και ανθότυρο!

makaronia-me-katsika-kai-anthotyro

Κρητική Νοστιμιά η  κατσίκα με μακαρόνια και ανθότυρο! Παραδοσιακό πάτο της Κρήτης από παλιά! Σύνηθες πιάτο  σε όλα τα γλέντια και τα τραπεζώματα του Νησιού όπως βέβαια και σε γάμους και βαφτίσια!

Δείτε ακόμα Κρητικές Συνταγές

makaronia-me-katsika

Υλικά για 4 άτομα

2 κιλά κατσίκα  

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή λαζάνια 

ανθότυρος ξηρός

makaronia-me-anthotyromakaronia-me-anthotyro

 Οδηγίες
Αφού βάλουμε την κατσίκα να πάρει μια βράση και πετάξουμε το πρώτο νερό βράζουμε την κατσίκα στην χύτρα για 40-60 λεπτά. 
Οταν η κατσίκα μας είναι έτοιμη σουρώνουμε το ζουμάκι της στην κατσαρόλα που θα βράσουμε τα μακαρόνια.
Αφήνουμε το ζουμάκι να κοχλάσει καλά αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια .(εγώ δεν προσθέτω εξτρά λάδι ή βούτυρο ,τα ψήνω με το λίπος όσο λίπος  βγάλει η κατσίκα στο ζουμάκι ).
makaronia-me-katsika-vima-vima

Όταν τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα δεν τα σουρώνουμε!  Με μια τσιμπίδα σερβιρίσματος παίρνουμε μακαρόνια μέσα από την κατσαρόλα και σερβίρουμε στο πιάτο μας. Το πιάτο μας δηλ θα έχει λίγο ζουμάκι μέσα!(Μην ανησυχείτε ! Μέχρι να τα φάτε το ζουμάκι θα έχει απορροφηθεί από τα μακαρόνια!)


Ιδανικά σερβίρεται την κατσίκα σε πιατέλα και τα μακαρόνια καθενός στα πιάτα με ανθότυρο κάτω μακαρόνια με ζουμάκι και ανθότυρο από πάνω ! 

katsika-me-makaronia-kai anthotyro


Μυστικά! 
Αφήστε την κατσίκα στο ζουμάκι της μέχρι να κάνετε τα μακαρόνια  γιατί έτσι δεν σκληραίνει και διατηρεί το χρώμα της! Όταν σουρώσετε το ζουμάκι της καπακώστε καλά την κατσαρόλα!
Η κατσίκα αν την στραγγίσετε και την αφήσετε ασκέπαστη μαυρίζει και σκληραίνει!

krhtikh-syntagh-makaronia-mekatsika

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments