Δείτε ακόμα Αλμυρά κορνεδάκια χωρίς καλούπια / Brioche με τυρι κρέμα / Τυροψωμάκια αφρός / Τυρομπαστουνάκια με ζύμη γιαουρτιού / Τούρτα με κρέπες
Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2 αυγά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
αλεύρι περίπου 350-400 γραμμάρια (ζύμη πολύ μαλακή τόσο που δεν κολλάει στα χέρια)
Για τη γέμιση :
500 γρ φέτα και
250 γραμμ. Κασέρι (προαιρετικά)
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνω όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνω. Αφήνω το ζυμαράκι μου να φουσκώσει. Έχω ετοιμάσει ήδη τη γέμιση . Το φουσκωμένο και έτοιμο ζυμαράκι μου το πατάω λίγο να φύγει ο αέρας και τοποθετώ σε αλευρωμένο πάγκο.
Χωρίζω την ζύμη μου σε 2 μπαστούνια και κάθε μπαστούνι σε 10 κομμάτια .
Παίρνω ένα 'ένα κομμάτι και ανοίγω σε όσο πιο λεπτό φύλλο γίνεται. (τσιγαρόχαρτο που λένε)
Παίρνω ένα φύλλο βάζω γέμιση και από πάνω κλείνω με ακόμα ενα φύλλο. Στριφογυρίζω τις άκρες καλά για να κλείσει το πιτάκι και τοποθετώ ανάποδα στον φούρνο .(με το κλείσιμο προς τα κάτω).
Αλείφω με βούτυρο λιωμένο .Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα μέχρι να ροδίσουν οι πίτες.
Μόλις τις βγάλω καυτές από τον φούρνο αλείφω πάλι με βούτυρο από πάνω!
Καλή σας απόλαυση!
0 comments