Υλικά για τα μπισκότα (20 μεσαία τμχ)
75 γραμμάρια Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
75 γραμμάρια ζάχαρη, κρυσταλλική
1 αυγό (μεγάλο), σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις
3 γραμμάρια γαρύφαλλο, σε σκόνη
3 γραμμάρια μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
3 γραμμάρια κανέλλα, σε σκόνη
Υλικά για το γλάσο ζάχαρης
2-3 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
250-300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη όσο πάρει για να έχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο
Υλικά για γλασο royal icing
1 ασπράδι αυγού 30 γραμμαρίων
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Βήμα βήμα συνταγή για το royal icing εδώ
Για τα μπισκότα:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C (στις αντιστάσεις).
Τοποθετούμε το βούτυρο στο μίξερ, το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως και το μείγμα να ασπρίσει.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε, μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως στο μείγμα.
Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ με το φτερό για τη ζύμη.
Στην πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φαρίνα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ, την τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
Αλευρώνουμε ελαφρά μία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε φύλλα του μισού εκατοστού.
Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας (πχ. με μαχαίρι, ποτήρι, κουπ-πατ κλπ) ανασηκώνουμε προσεχτικά με σπάτουλα για να μην σπάσει η ζύμη και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) για 12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη σχάρα, πριν γαρνίρουμε.
Για το γλάσο ζάχαρης :
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη.
Στο μίξερ ανακατεύουμε με σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Το γλάσο είναι έτοιμο όταν η σύστασή του είναι ελαφρώς παχύρευστη και ομοιόμορφη.
Το γλάσο αυτό είναι ιδανικό για υπερκάλυψη, όχι για περιγράμματα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποια ποσότητά του, καλύπτετε με μεμβράνη για να διατηρηθεί. Το γλάσο ζάχαρης είναι ακόμα καλύτερο για χρήση την επόμενη ημέρα. Διατηρείται σε γυάλινο βάζο.
Το γλάσο royal icing είναι ιδανικό για περιγράμματα και για γέμισμα στα μπισκότα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments