Μπισκότα βουτύρου με γλάσο ζάχαρης! | Aspas_recipes

Μπισκότα βουτύρου με γλάσο ζάχαρης!

mpiskota-boytyroy-me-glaso-zaxarhs
 
Μια καταπληκτική συνταγή για μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη γλάσου ζάχαρης. Θα λατρέψετε, όχι μόνο τα ίδια τα μπισκότα, αλλά και τη διαδικασία της προετοιμασίας τους, που θα σας κάνει να διασκεδάσετε απίστευτα. Διακοσμήστε τα με τα υλικά και τα χρώματα της επιλογής σας και προσφέρετέ τα σαν κέρασμα.


mpiskota-boytyroy-me-glaso-zaxarhs1

Υλικά για τα μπισκότα (20  μεσαία  τμχ)

75 γραμμάρια   Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους

75 γραμμάρια ζάχαρη, κρυσταλλική

1 αυγό (μεγάλο), σε θερμοκρασία δωματίου

200 γραμμάρια  για όλες τις χρήσεις 

3 γραμμάρια γαρύφαλλο, σε σκόνη

3 γραμμάρια μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

3 γραμμάρια κανέλλα, σε σκόνη

Υλικά για το γλάσο ζάχαρης

2-3 κουταλιές γάλα

1 κουταλιά σούπας γλυκόζη 

250-300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη  όσο πάρει για να έχουμε ένα  παχύρρευστο γλάσο 

mpiskota-boytyroy-me-glaso-zaxarhs2

Υλικά για γλασο royal icing

1 ασπράδι αυγού 30 γραμμαρίων 

1 κουταλάκι του  γλυκού χυμό λεμονιού

200  γραμμάρια  ζάχαρη άχνη 

Βήμα βήμα  συνταγή για το royal icing εδώ 

Για τα μπισκότα: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C (στις αντιστάσεις).

Τοποθετούμε το βούτυρο στο μίξερ, το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη. 

Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως και το μείγμα να ασπρίσει. 

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε, μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως στο μείγμα. 

Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ με το φτερό για τη ζύμη. 

Στην πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φαρίνα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη. 

Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ, την τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. 

Αλευρώνουμε ελαφρά μία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε φύλλα του μισού εκατοστού. 

mpiskota-boytyroy-me-glaso-zaxarhs3

Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας (πχ. με μαχαίρι, ποτήρι, κουπ-πατ κλπ) ανασηκώνουμε προσεχτικά με σπάτουλα για να μην σπάσει η ζύμη και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) για 12 λεπτά. 

Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη σχάρα, πριν γαρνίρουμε.

mpiskota-boytyroy-me-glaso-zaxarhs5

Για το γλάσο ζάχαρης : 

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. 

Στο μίξερ ανακατεύουμε με σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Το γλάσο είναι έτοιμο όταν η σύστασή του είναι ελαφρώς παχύρευστη και ομοιόμορφη. 

Το γλάσο αυτό είναι ιδανικό για υπερκάλυψη, όχι για περιγράμματα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποια ποσότητά του, καλύπτετε με μεμβράνη για να διατηρηθεί. Το γλάσο ζάχαρης είναι ακόμα καλύτερο για χρήση την επόμενη ημέρα. Διατηρείται σε γυάλινο βάζο.

mpiskota-boytyroy-me-glaso-zaxarhs6

Το γλάσο royal icing  είναι ιδανικό για περιγράμματα και για γέμισμα στα μπισκότα.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments