Χοιρινό αλά κρεμ με πιλάφι! | Aspas_recipes

Χοιρινό αλά κρεμ με πιλάφι!

kreas-alacrem-me-pilafi

 Καθημερινό φαγητό άλλα και για το κυριακάτικο τραπέζι το πιάτο αυτό! 

Δείτε ακόμα   Χοιρινό με μανιτάρια   / Γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι  /  Γιορτινή κρεατόπιτα  /

Υλικά
1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες

1-2 κρεμμύδια ξερά

μανιτάρια όσα θέλετε

1 -2 πιπεριές Φλωρίνης

1 σφηνάκι κρασί (προαιρετικά)

αλάτι και πιπέρι

1 μικρή κρέμα γάλακτος 

Για το πιλάφι

2 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο

1 ποτήρι ρύζι

3 ποτήρια νερό

αλάτι , πιπέρι

Καρότο (προαιρετικά )


Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι τις πιπεριές  τα μανιτάρια και σοτάρουμε .

Προσθέτουμε και το κρέας. Ανακατεύουμε καλά .Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας και βάζουμε σε μεσαία φωτιά να μαγειρευτεί και να ψηθεί το κρέας.

kreas-alacrem-me-pilafi1

Τσιμπάμε το κρεατάκι μας να δούμε αν είναι μαλακό. Αν όχι αφήνουμε λίγο ακόμα. Αν το κρέας μας έχει ψηθεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , αφήνοντας να πάρει μια βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και έτοιμο. Σερβίρουμε με πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές .

Για το πιλάφι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λαδάκι ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος . 

Ρίχνουμε και το ρύζι και τα ανακατεύουμε. (Εδώ προσθέτουμε και το καροτάκι μας αν θέλουμε). Προσθέτουμε το νερό ,αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 10- 15 λεπτά. 

Ενώ έχει ακόμα ζουμί το πιλάφι μας σβήνουμε  την φωτιά (το αφήνουμε πάνω στο μάτι με σβηστή  την εστία) βάζουμε μια καθαρή πετσέτα να σκεπάζει το πιλάφι και από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας. 

Η πετσέτα θα απορροφήσει τους υδρατμούς και το πιλάφι μας θα γίνει σπυρωτό!

kreas-alacrem-me-pilafi2

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments