Σε αυτό το blog sweetopia.net η οικοδέσποινα μεγαλουργεί τόσο με τις συνταγές, τα βίντεο όσο και με τις τέλειες φωτογραφίες ! Σε παρακινεί και σε ξεσηκώνει τόσο ώστε όλα να θέλει κάποιος να τα δοκιμάσει εκείνη την στιγμή! Επισκεφτείτε το site sweetopia.net και θα δείτε ακόμα πιο πολλά !
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ….
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ….
ΣΠΙΤΑΚΙ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΕΛΕΙΟ
ΚΑΙ
….
Υλικά
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ *
δεν
χρησιμοποιούμε το μπέικιν πάουντερ, εάν δεν θέλουμε να φουσκώσουν
250 γρ ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κ.γ κανέλα
3 κ.γ τζίντζερ
1 κ.γ γαρίφαλο
1 κ.γ αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι μελάσα ή μέλι
για την διακόσμηση και συναρμολόγηση του σπιτιού
Οδηγίες:
1. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο
και μαύρη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
2. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά πρώτα, στη συνέχεια, τα αυγά
και τη μελάσα. Μειώστε την ταχύτητα
3. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
και προσθέστε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
4. Τυλίξτε τη ζύμη σε σχήμα στρογγυλό σε πλαστική μεμβράνη.
Αφήστε το να ξεκουραστεί περίπου 1 ώρα.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C
.Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια
ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ή ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα
6. Κόψτε τα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων και
τοποθετήστε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
7. Καταψύξτε τουλάχιστον 15 λεπτά έως 1 ώρα.
8. Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν 12 έως 14 λεπτά.
εκτυπώστε το προτυπο εδώ
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments