Ρεβίθια λεμονάτα! | Aspas_recipes

Ρεβίθια λεμονάτα!

revithia-lemonata

Ένα υπέροχο λαχταριστό φαγητό για όλη την οικογένεια! Πεντανόστιμα χυλωμένα λεμονάτα ρεβίθια!
 

revithia-lemonata4


Υλικά
1 κούπα ρεβίθια
1 κ.γ σόδα
και
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 λεμόνι τον χυμό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ. γλυκού κορν φλάουρ (προαιρετικά )

revithia-lemonata2

Οδηγίες
Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό για να φουσκώσουν μαζί με την σόδα για να μαλακώσουν .

Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε πολύ καλά και αλλάζουμε 2-3 φόρες το νερό. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση πετώντας το πρώτο νερό.
Αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε σε κατσαρόλα ή σε χύτρα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει λίγο ελαιόλαδο ,το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε.

Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε το κορν φλάουρ αραιωμένο με λίγο νερό και το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να χυλώσουν.

Στην χύτρα χρειάζεται μόνο 20-30 λεπτά!!!

Εγώ συνήθως δεν βάζω κορν φλάουρ , εσείς όμως αν θέλετε μπορειτε να βάλετε .

Καλή σας απόλαυση !!!

revithia-me-lemoni3

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments