Δείτε ακόμα Κοκκινιστοί ρεβιθοκεφτέδες / Ρεβιθοκεφτέδες φούρνου αλάδωτοι
Υλικά
1 κούπα ρεβίθια
1 κ.γ σόδα
και
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 λεμόνι τον χυμό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ. γλυκού κορν φλάουρ (προαιρετικά )
Οδηγίες
Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό για να φουσκώσουν μαζί με την σόδα για να μαλακώσουν .
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε πολύ καλά και αλλάζουμε 2-3 φόρες το νερό. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση πετώντας το πρώτο νερό.
Αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε σε κατσαρόλα ή σε χύτρα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει λίγο ελαιόλαδο ,το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε.
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε το κορν φλάουρ αραιωμένο με λίγο νερό και το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να χυλώσουν.
Στην χύτρα χρειάζεται μόνο 20-30 λεπτά!!!
Εγώ συνήθως δεν βάζω κορν φλάουρ , εσείς όμως αν θέλετε μπορειτε να βάλετε .
Καλή σας απόλαυση !!!
0 comments