Λαχταριστό μπράουνι (Brownie - bites )! | Aspas_recipes

Λαχταριστό μπράουνι (Brownie - bites )!

brownie-bites

Λαχταριστές μπουκιές brownie όλο σοκολάτα! Ιδανική συνταγή για γρήγορο γλυκάκι σε στιγμές υπογλυκαιμίας  και φυσικά για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για brownie

brownie-bites1

Για το λαχταριστό #brownie θα χρειαστούμε : 

Υλικά

200 γραμμάρια κουβερτούρα

200 γραμμάρια βούτυρο

150 γραμμάρια ζάχαρη

4 αυγά 

100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

120 γραμμάρια καρύδια

Γκανάζ σοκολάτας (προαιρετικά)

100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος 

καρύδια για διακόσμηση 

brownie-bites2

Οδηγίες

Tεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσουν κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί.

brownie-bites4

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν.

brownie-bites5

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι  και ανακατεύουμε ξανά.

brownie-bites6

 Αδειάζουμε σε αυτά το μείγμα σοκολάτας – βουτύρου και ανακατεύουμε. 

brownie-bites7

Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια (αν βάλουμε).

brownie-bites6

brownie-bites7

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι, καλυμμένο στο κάτω μέρος με λαδόκολλα. Ιδανικό μέγεθος 25 x 25 εκατοστών .

brownie-bites8 brownie-bites9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 20 λεπτά, όχι περισσότερο, γιατί θέλουμε να μείνει υγρό στο εσωτερικό.

brownie-bites10 brownie-bites11

Όσο είναι ζεστό, θα δυσκολευτούμε να το σερβίρουμε σε κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό ή σαντιγί.

brownie-bites12


Για το γλάσο 

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα γάλακτος και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στην φωτιά .

Μόλις αρχίσει η κρέμα να βγάζει ατμούς , αποσύρουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

brownie-bites13

Ρίχνουμε την γκανάζ πάνω από το μπράουνι, πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένα καρύδια αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί το γλάσο .

Κόβουμε σε σε κομμάτια και σερβίρουμε .

brownie-bites14

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!! 




0 comments