Λαχταριστές μπουκιές brownie όλο σοκολάτα! Ιδανική συνταγή για γρήγορο γλυκάκι σε στιγμές υπογλυκαιμίας και φυσικά για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Για το λαχταριστό #brownie θα χρειαστούμε :
Υλικά
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια καρύδια
Γκανάζ σοκολάτας (προαιρετικά)
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
καρύδια για διακόσμηση
Οδηγίες
Tεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσουν κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε σε αυτά το μείγμα σοκολάτας – βουτύρου και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια (αν βάλουμε).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι, καλυμμένο στο κάτω μέρος με λαδόκολλα. Ιδανικό μέγεθος 25 x 25 εκατοστών .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 20 λεπτά, όχι περισσότερο, γιατί θέλουμε να μείνει υγρό στο εσωτερικό.
Όσο είναι ζεστό, θα δυσκολευτούμε να το σερβίρουμε σε κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό ή σαντιγί.
Για το γλάσο
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα γάλακτος και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στην φωτιά .
Μόλις αρχίσει η κρέμα να βγάζει ατμούς , αποσύρουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε την γκανάζ πάνω από το μπράουνι, πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένα καρύδια αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί το γλάσο .
Κόβουμε σε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
0 comments