Κέικ πορτοκαλιού μέσα -έξω! | Aspas_recipes

Κέικ πορτοκαλιού μέσα -έξω!

keik-portokaliou

Γευστικό πολύ αφράτο και αρωματικό κέικ πορτοκαλιού! Συνοδεύεται με γλάσο πορτοκαλιού και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι! Όλο αρώματα και γεύσεις!

 Δείτε εδώ :Συνταγή για γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι


keik-portokaliou1

Για το πολύ αφράτο #κέικ #πορτοκαλιού θα χρειαστούμε :

Υλικά για μια φόρμα 25 εκατοστών 

5 αυγά 

300 γραμμάρια ζάχαρη

150  ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 

200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη 

1 γιαούρτι στραγγιστό 2%

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

λίγο κανέλλα

500 γραμμάρια  φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

keik-portokaliou2

Ρίξτε μια ματιά και εδώ : Συνταγή για nutella cake

Για το γλάσο

χυμό από μισό πορτοκάλι

άχνη ζάχαρη 

keik-portokaliou3


Οδηγίες

Για το κέικ 

 Στο μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και  να αφρατέψι. 

Ρίχνουμε τα αυγά ένα -ένα , τον χυμό, το ξύσμα, το γιαούρτι την κανέλα, και τέλος το αλεύρι σιγά-σιγά.

keik-portokaliou4


Τοποθετούμε την ζύμη σε μια φόρμα του κέικ 25 εκατοστών  . Βουτυρο-αλευρώνουμε .

keik-portokaliou5 keik-portokaliou6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 45-50 λεπτά  ανάλογα τον φούρνο μας. 

keik-portokaliou7

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει  καλά και είτε φτιάχνουμε το γλάσο είτε πασπαλίζουμε  με άχνη ζάχαρη.

keik-portokaliou8

Για το γλάσο
Στύβουμε 1 πορτοκάλι ανάλογα πόσο μεγάλο η μικρό είναι και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη τόση ώστε να έχουμε ένα πηχτό χυλό.

keik-portokaliou9

Καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ με το γλάσο  και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.



keik-portokaliou10

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments