Εύκολα και νόστιμα γεμιστά ψωμάκια γίνονται γρήγορα ! Ιδανικά για παραλία όταν θέλουμε να έχουμε έτοιμα μικρά γεύματα για τα παιδιά μας και όχι μόνο!
3 ποτήρια αλεύρι
1 1/2 ποτήρι νερό (χλιαρό)
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. λάδι
Για την γέμιση
100 γραμμάρια σαλάμι
100 γραμμάρια τυρί
Για το άλειμμα
2 κρόκοι αυγών
Μαύρο σουσάμι
Οδηγίες
Πρώτα βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ βάλτε τη μαγιά, λίγο νερό και ζάχαρη και ανακατέψτε.
Βάζουμε αυτό το μείγμα κάνοντας μια λακκούβα στο αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, ζάχαρη και λάδι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Τοποθετήστε μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα.
Τοποθετήστε μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης όσο ένα μανταρίνι.
Ανοίξτε τα λίγο με το χέρι και βάλτε το σαλάμι και το τυρί στην μια μεριά ,και κλείστε.
Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε με κρόκους αυγών.
Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε με κρόκους αυγών.
Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
(Σημ:Η Χριστίνα δεν άλειψε με κρόκους αυγών και άνοιξε το φύλλο με πλάστη και όχι με τα χέρια.)
0 comments