Ψωμάκια γεμιστά με σαλάμι και τυρί! | Aspas_recipes

Ψωμάκια γεμιστά με σαλάμι και τυρί!

psomakia-gemista
  
Εύκολα και νόστιμα γεμιστά ψωμάκια γίνονται γρήγορα ! Ιδανικά για παραλία  όταν θέλουμε να έχουμε έτοιμα μικρά γεύματα για τα παιδιά μας και όχι μόνο!


Υλικά

3 ποτήρια αλεύρι

1 1/2 ποτήρι νερό (χλιαρό)

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κ.σ. λάδι

Για την γέμιση
100 γραμμάρια σαλάμι
100 γραμμάρια  τυρί

Για το άλειμμα
2 κρόκοι αυγών
Μαύρο σουσάμι


Οδηγίες
Πρώτα βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ βάλτε τη μαγιά, λίγο νερό και ζάχαρη και ανακατέψτε.
Βάζουμε αυτό το μείγμα κάνοντας μια λακκούβα  στο αλεύρι. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, ζάχαρη και λάδι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Τοποθετήστε μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα. 

Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης  όσο ένα μανταρίνι. 

psomakia-gemista3

Ανοίξτε τα  λίγο με το χέρι και βάλτε το σαλάμι και το τυρί στην μια μεριά ,και κλείστε.
Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα  και αλείψτε με κρόκους αυγών. 

Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Ευχαριστούμε θερμά την  Μανετακη Χριστινα  που έφτιαξε την συνταγή!

 (Σημ:Η Χριστίνα δεν άλειψε με κρόκους αυγών και  άνοιξε το φύλλο με πλάστη και όχι με τα χέρια.)

psomakia-gemista4

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments