Η καλύτερη συνταγή για μαλακά μπισκότα έτοιμα σε λίγα λεπτά.
Όσο εύκολα φτιάχνονται τόσο εύκολα εξαφανίζονται!
Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη
Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.
Υλικά
530 γραμμάρια. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Όσο εύκολα φτιάχνονται τόσο εύκολα εξαφανίζονται!
Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη
Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.
Υλικά
530 γραμμάρια. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού. μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια βούτυρο
125 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
300 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά.
Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη μαρίζ τη ζύμη.
Προαιρετικά καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αφήνουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζύμη,
προσέχοντας να έχουν τα μπισκότα κενό μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 10 λεπτά.
Τα μπισκότα διατηρούνται σε δοχείο αεροστεγώς κλειστό εκτός ψυγείου για πέντε μέρες.
Καλή επιτυχία!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments