Υλικά
100 γρ. κόκκινο ταραμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
800 γρ. πατάτες
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βράσε τις πατάτες σου καλά για 20-25 λεπτά
(ή ώσπου να μαλακώσουν)
Βάλε στο μίξερ τον ταραμά μαζί με το κρεμμύδι να γίνουν μια
κρέμα
Ρίξε και τις βραστές πατάτες σε μικρά κομμάτια και συνέχισε
το χτύπημα προσθέτοντας σιγά, σιγά το ελαιόλαδο και το λεμόνι
Δοκίμασε και πρόσθεσε αναλόγως, λεμόνι ή λάδι αν το θέλεις
και σέρβιρε
Ταραμοσαλάτα
με ψωμί
Υλικά
200 γρ. ταραμάς
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
1 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
Το χυμό από 2 λεμόνια
Πιπέρι
Οδηγίες
Μούσκεψε το ψωμί - μόνο την ψίχα - σε νερό και στύψε καλά
ανάμεσα στα χέρια
Βάλε το κρεμμύδι σε επεξεργαστή τροφίμων και γίνει πολτός
μαζί με το λάδι
Στη συνέχεια πρόσθεσε τον ταραμά, το ψωμί και το χυμό
λεμόνι και συνέχισε το χτύπημα να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα
Δοκίμασε και ανάλογα ρύθμισε πόσο αλμυρή είναι προσθέτοντας
ψωμί ή/και λεμόνι. Σέρβιρε
πηγή και φώτο από tlife.gr
0 comments