Σίγουρα συνταγές για βασιλόπιτες έχετε ακούσει πολλές. Τόσο απλή , νόστιμη ,οικονομική και αφράτη που θα εξαφανιστεί στο λεπτό είναι σίγουρα η συνταγή που θα διαβάσεις παρακάτω .
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 10
Υλικά για ταψάκι 22 εκατοστών
4 αυγά
250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και κρύο
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι. του γλυκού κανέλα σκόνη
100 γραμμάρια σταφίδες
50 γραμμάρια καρύδια
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και γίνουν σαν αφράτη κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα και το μπέικιν.
Σε ένα πιάτο βάζουμε τα καρύδια και τις σταφίδες ρίχνοντας 1 κουταλιά σούπας αλεύρι (από το αλεύρι της συνταγής ) και τα ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα .
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού . Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να αναμειχθούν σε όλο το μείγμα ζύμης .
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ότι άλλο εμείς θέλουμε .
Για τα γράμματα πάνω στην βασιλόπιτα χρησιμοποιήσαμε royal icing
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!!
0 comments