Υλικά
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
90 γρ λεπτές φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
8 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ τυρί γραβιέρα ψιλοκομμένο τριμμένο
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Λαδώνουμε δύο φόρμες για muffin .
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον . Μαγειρέψτε , ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό. Αφήστε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Με το σύρμα χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα μπέικον , γραβιέρα και το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Μ ε ένα κουτάλι βάλτε από το μείγμα των αυγών σε muffin φόρμες . Ψήστε για 15 λεπτά . Αφήστε να κρυώσουν τα frittatas για 5 λεπτά. Τοποθετείστε σε σχάρα για να κρυώσουν .
Τοποθετήστε τα frittatas σε ένα πιάτο. Διακοσμείστε το καθένα με 1/2 κ. γ κρέμα γάλακτος . Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .taste.com.au
0 comments