Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Πουγκάκια με μανιτάρια και μπέικον-ιδανικα για παρτυ-μπουφέ!



Υλικά για την ζύμη
50 -60 γρ μαγιά
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Γάλα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
1 κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
1 αυγό
4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για την γέμιση
500 γρ μανιτάρια
5 λωρίδες μπείκον
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα
300 γρ  κρέμα γάλακτος ή τυρί τριμμένο
2 αυγά (1 κρόκος θα χρειαστεί για να αλείψουμε τα πουγκάκια)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός

Eκτέλεση :


Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει, προσθέτουμε την διαλυμένη μαγιά, το λάδι, το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί πολύ καλά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το μπέικον, τα κρεμμυδάκια που τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει και τα προσθέτουμε όλα στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τυρί, τα αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγουμε ζύμη σε χοντρό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα. Σε κάθε τετράγωνο ζύμης τοποθετούμε γέμιση  στο κέντρο και το κλείνουμε σαν πουγκάκι. Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


πηγή : chefoulis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!